kvinna som lyssnar på något i sina hörlurar, sluter ögonen och njuterLJudbokstjänsten Nextory får en ny visuell identitet som ska harmonisera med det nya konceptet "Ett rikare liv". Foto: Monika Wisniewska/Shutterstock.com

Lanseringar

Nextory släpper en ny varumärkesplattform som ska manifesteras utifrån deras nya koncept “Ett rikare liv ” fast med en ny visuell identitet. I och med det kommer tjänstens alla kanaler att få ett nytt utseende med bland annat nya färger. Allt arbete kring varumärket har gjorts inhouse på Nextory.

I nästa led av satsningen på Nextorys koncept “Ett rikare liv” släpper företaget en ny varumärkesplattform med ett nytt utseende. Eftersom företaget vill att Nextorys identitet ska harmonisera med det nya konceptet kommer tjänsten och alla dess kanaler att ändra utseende där de får nya färger och grafiska element.

“Ett rikare liv” utgör grunden i Nextorys nya utseende

Sedan starten 2015 har Nextory vuxit väldigt snabbt. Enligt Nextorys marknadschef Elin Bäckman är det dags för företaget att förnya varumärket i samma takt som bolaget vuxit. Anledningen till förändringen av Nextorys identitet är att den ska harmonisera med företagets nya kommunikationskoncept “Ett rikare liv”.
Nextory har som vision att öka läsandet. Läsning är rogivande för själen och minskar stress. Böcker berikar allas liv och ger nya kunskaper, perspektiv och insikter. Det är dessutom grunden för både yttrandefrihet och demokrati. Med Nextory blir böcker mer lättillgängliga vilket inte bara gör livet rikare utan det är även basen i kommunikationskonceptet “Ett rikare liv”.

Huvudfärgen ska förmedla spänning och passion

Enligt Nextorys Head of Design Daniel Flodman är ett rikare liv lite mer av allt. Det är mer avkopplande, roligare och mer meningsfullt och det kommer avspeglas i Nextorys nya visuella identitet. Den nya huvudfärgen ska stå för passion och spänning och ska få ditt hjärta att slå lite fortare när du ser den. Exakt på samma sätt som när man läser en bok som man tycker är riktigt bra.
Det är inte länge sedan Nextory lanserade sin senaste funktion Läsdagboken som också är en del av företagets varumärkessatsning. Läsdagboken ska uppmuntra människor till att läsa mer. Med Läsdagboken kan användarna följa sina läsvanor och få statistik på sin läsning. Tekniken gör det möjligt att skapa mer utvecklande och smartare läsupplevelser.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.