Linnea Kuling författare till KnutbyflickanNär Linnéa Kuling var fem år flyttade familjen till Knutby. De välkomnades med öppna armar men familjen separerades redan från början. I Knutbyflickan får vi följa händelserna i Knutby ur ett barns perspektiv. Foto: Rodrigo Soto/Storytel

Lanseringar

När Linnéa Kuling och hennes familj flyttade till Knutby kändes det som att komma hem. Det var en varm och kärleksfull gemenskap som hennes familj välkomnades till och de kände att de för första gången kunde andas ut. De anade aldrig att de var pjäser i ett spel.

Den självbiografiska historien om Knutbyflickan är en helt unik berättelse där Linnéa Kuling beskriver hur det var att växa upp i den innersta kretsen av Knutbysekten.

Problemen försvann i ett trollslag när familjen kom till Knutby

Linnéa Kuling var det problembarnet som inte kunde leka med andra barn. Hon var den bråkiga ungen som bet och rev sina kompisar på förskolan. Föräldrarna sökte hjälp hos psykolog och sökte stöd hos kyrkan men problemen fortsatte.
När familjen flyttade till Knutby välkomnades de med öppna armar. Människorna i Knutby tog hand om varandra och ställde upp för varandra. Allt förändrades och som i ett trollslag försvann alla bekymmer.
Linnéa var fem år när familjen flyttade till Knutby. I Knutby fick hon nya vänner att leka med. De vuxna i församlingen gjorde att hon blev sedd och älskad och det såg ut som att familjen gick en ljus tid till mötes.

Sektens ledare bestämde hur de skulle ha det hemma

För familjen kändes det som att människorna runt omkring dem för första gången brydde sig på riktigt, berättar Linnéa Kuling. Men familjen separerades redan från början från varandra och vändes till slut mot varandra. De levde inte som en familj utan nu var de en del av sektens stora familj där ledarna bestämde hur de skulle leva och bo.

Får uppleva Knutbysekten genom ett barns ögon

Enligt Storytel Originals publicistiska chef, Annika Seward Jenson, fastnade de för Linnéa Kulings berättelse för att den gav en ny syn på händelserna i Knutby. I Knutbyflickan får man se sekten genom ett barns ögon. Många barn kanske känner igen sig i Linnéa Kulings beskrivning av att försöka passa in, att söka bekräftelse och att vara alla till lags.
Linnéa Kuling skrev Knutbyflickan för sin egen skull. Boken växte fram när familjen hade lyckats ta sig från Knutbysekten och när de börjat bearbeta vad de varit med om. Linnéa Kuling skrev för att kunna förklara för sin terapeut vad hon fick uppleva under sin tid tillsammans med Knutbysekten. Knutbyflickan finns redan nu på Storytel.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.