Författarna Anders Jacobsson och Sören OlssonAnders Jacobsson och Sören Olsson lämnar Egmont efter 12 år och flyttar in i ljudboksförlaget Storytel som har köpt alla utgivningsrättigheter till bland annat Berts dagböcker. Foto: Press/TT Nyhetsbyrån

Lanseringar

Duon till de populära böckerna om Bert, Sören Olsson och Anders Jacobsson, byter förlag. Storytel har köpt utgivningsrättigheterna och Berts desperata dagbok släpps exklusivt på Storytel redan nu i maj, rapporterar Boktugg.

I över 40 år har Sören Olsson och Anders Jacobsson varit ett radarpar. De har skrivit över 150 böcker tillsammans som sålts i över 10 miljoner exemplar över hela världen.

Storytel har köpt alla rättigheter kring alla karaktärer

Rättigheterna till alla skapelser, allt från ljudböcker, böcker, film och teater som gjorts av Sören Olsson och Anders Jacobsson köptes av Egmont för 12 år sedan. Men nu står det klart att Storytel har köpt alla rättigheterna för både tidigare och kommande berättelser.

Dan Panas, kommunikationschef på Storytel, säger i en intervju med Boktugg att de har köpt alla rättigheterna av Egmont. De har till och med köpt rättigheterna till de tryckta böckerna och alla kringprodukter som baseras på karaktärerna.

Storytel är väldigt glada över förvärvet

Storytels förlagschef, Marta Hedener, säger att de är otroligt stolta och glada och hälsar de fantastiska och engagerade författarna Anders och Sören välkomna till Storytel. Det är inte många som har förmågan att locka barn och ungdomar till läsning och att få hela familjen att skratta igenkännande i berättelserna.

Exklusiv Bert-bok går att lyssna på redan i maj

Sören Olsson säger i ett pressmeddelande att flytten till Storytel känns kul och lustfylld. Ljudboksvågen växer vilket gör att man nu kan möta alla läsare på deras villkor.

Redan nu i maj kan man lyssna till en helt nyskriven Bert-berättelse, Berts desperata dagbok, som har producerats exklusivt för Storytel. Det är den första boken med karaktären Bert som de har skrivit på sex år. Boken utspelar sig mitt under dagens coronapandemi.

Anders Jacobsson säger att de inte vill avslöja för mycket om den nya boken, men som alla säkert förstår är coronapandemin väldigt jobbig för Bert eftersom det råder social distansering och kramförbud mot alla utom hans egen tokiga familj.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.