mobil med nextory-appen uppe ligger på bord med hörlurar runt sigNextory och det norska förlaget Cappelen Damm ingår avtal, och det står därmed även klart att Nextory planerar en lansering i Norge innan sommaren. Foto: Postmodern Studio/Shutterstock.com

Lanseringar

Det svenska ljudboksföretaget Nextory har funnits på marknaden sedan 2013, och har under årens lopp utökat verksamheten till länder som Finland, Tyskland, Danmark, Österrike och Schweiz. Nu har Nextory avslöjat att det även är dags för en lansering i Norge, som beräknas ske redan innan sommaren 2021.

Det blev nyligen klart att svenska Nextory och Norges största förlag Cappelen Damm har beslutat att ingå ett distributionsavtal. I samband med det gick Nextory även ut med att de förbereder en Norgelansering innan sommaren. Norge blir därmed den åttonde marknaden i ordningen som får tillgång till Nextorys ljudbokstjänst.

Uppåtgående trend för ljudbokslyssnandet i Norge

Lanseringen och samarbetet med Cappelen Damm innebär att den norska Nextory-appen bland annat kommer kunna erbjuda förlagets omfattande ljudsbokskatalog. Shadi Bitar, Nextorys vd och grundare, är väldigt glad över avtalet med Cappelen Damm, och menar att man har landat i en överenskommelse som är fördelaktigt för båda parter.

– Ljudbokslyssnandet via prenumerationstjänster i Norge har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Vi är dock övertygade om att det finns en stor potential för fortsatt utveckling som vi vill vara med och bidra till, säger Shadi Bitar i ett pressmeddelande.

2020 var ett lyckat år för Nextory

När Nextory summerar 2020 är siffrorna övervägande positiva. Antalet nytecknade ljudboksabonnemang ökade med 80 procent jämfört med året innan, men abonnenterna har även lyssnat och läst mer än någonsin. Under 2020 avslutade varje enskild abonnent i snitt 10 procent fler böcker.

Planer på fler lanseringar under året

I dagsläget finns Nextory i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna. Och snart även Norge. Men Nextory har inga planer på att stanna där, utan satsar på att kunna lansera sin ljudbokstjänst i ännu fler europeiska länder innan året är slut.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.