Pressbild på nextorys vd shadi bitar.Nextory hade en stark tillväxt under 2021, och enligt företagets vd Shadi Bitar växer de just nu snabbare än marknaden. Foto: Pressbild/Nextory

Ljudboksmarknaden

Under 2021 ökade Nextorys användarantal med 80 procent jämfört med 2020, och ljudboksjätten slog rekord i både app-aktivitet och kundlojalitet. De etablerade sig på flera europeiska marknader förra året, och planen är att etablera sig på ännu fler under 2022.

Nextory växte rejält under 2021. Antalet betalande användare ökade med 80 procent jämfört med året innan, och företaget satte nya rekord både när det gäller app-aktivitet och kundlojalitet.

Enligt Nextorys summering av 2021 var det inte bara kundantalet som ökade under året, utan även antalet titlar i den redan stora katalogen. Boksortimentet växte med 54 procent jämfört med 2020.

Gjorde sina två första företagsförvärv förra året

Förra året etablerade sig Nextory på den norska marknaden med det största utbudet av digitala böcker på norska. De gjorde även sina två första företagsförvärv och köpte upp både Spaniens och Frankrikes största lokala boktjänster, nämligen Nubico och Youboox.

Siktet inställt på fler lanseringar under 2022

I augusti lanserade Nextory i Spanien och nu i början av 2022 kunde företaget även påbörja lanseringen i Frankrike. Totalt sett finns Nextory nu på tio europeiska marknader, och planen är att expandera till ännu fler under 2022.

Växer snabbare än marknaden

Enligt Nextorys vd och grundare Shadi Bitar ser de en stabil tillväxt för ljudböcker överlag, där Nextory faktiskt tar större kliv än marknaden i sig just nu. För varje dag som går utgör Nextory en allt större del av ljudboksmarknaden som helhet.

Shadi Bitar tillägger att de är väldigt glada och stolta över att både läsandet och lyssnandet via appen steg upp till ny rekordnivåer under 2021.

– Det är fantastiskt att vi har lyckats berika så många människors liv med historier, vilket också är vår vision, säger han i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.