Lanseringar

Är du en av dem som har svårt att gå ner i varv trots sommar och semester? Nextory vill bidra till lugnet och har därför lanserat ljudboksserien Satisfying Summer Sensations, som ska bjuda på somriga ljudupplevelser med ASMR och 3D-ljud.

I början av juli lanserade Nextory en helt ny somrig ljudboksserie, Satisfying Summer Sensations, bestående av fem delar som snabbt tar dig till havet, stranden, skogen eller trädgården. Du får helt enkelt en avkopplande resa utan att behöva lämna hängmattan. I varje ljudbok finns inslag av så kallat ”binaural audio”, vilket kort förklarat är ett format med 3D-effekter som ska ta dig tillbaka till platsen där ljudet har spelats in.

Du kommer även stöta på ljud som triggar Autonomous Sensory Meridian Response, mer känt som ASMR, som snabbt blivit ett populärt internetfenomen världen över.

Vill hjälpa semesterfirare att hitta sommarlunken

Magnus Nytell, innehållsansvarig på Nextory, menar att det ofta finns så höga förväntningar på vad sommaren ska innehålla att många helt enkelt glömmer bort att ta det lugnt och bara njuta av ledigheten.

– Det är därför Nextory har skapat denna ljudboksserie. I fem olika delar kastar vi dig rakt in i sommarens härligaste stunder, säger han i ett pressmeddelande.

Kan behövas yttre hjälpmedel för att komma till ro

Rebecka Dahlgren, legitimerad psykolog på Mindler, berättar att vissa till och med kan känna bakslag i sitt mående under semestern. I jakten på lugn och semesterkänslor kan många paradoxalt nog bli både stressade och oroliga, men enligt Rebecka Dahlgren kan man ta till yttre hjälpmedel för att lättare komma ner i varv.

Våra olika sinnen, till exempel hörseln, kan nämligen påverka humöret och vårt mående. Rebecka Dahlgren tipsar därför om att testa hur just du påverkas av olika ljudupplevelser. Och då passar ju Nextorys nya ljudboksserie helt perfekt.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Skribent