hörlurar med sladd som går till böcker, koncept ljudböckerNu har Nextory och det norska förlaget Aschehoug ingått distributionsavtal. Nextory lanserar på den norska marknaden under årets andra kvartal. Foto: Alex SG/Shutterstock.com

Ljudboksmarknaden

Nu står det klart att Nextory och ett av Norges största förlag, Aschehoug, kommer ingå avtal. Det innebär att Nextory efter lanseringen blir streamingtjänsten med det största utbudet av både ljud- och e-böcker för norska prenumeranter. Parterna är mycket nöjda med det nya avtalet och tror att det kommer gynna både förlag och konsumenter.

I dagsläget finns det svenska ljudboksföretaget Nextory på sju marknader: Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz, Österrike och Nederländerna. Under årets andra kvartal är det dags för lansering även på den norska marknaden, och nu står det klart att ett av landets största förlag Aschehoug blir Nextorys samarbetspartner.

Det största utbudet av ljud- och e-böcker för prenumeranterna i Norge

Efter att Nextory lanserat i Norge kommer streamingtjänsten kunna erbjuda det största utbudet av både ljud- och e-böcker för de norska prenumeranterna. Förutom Aschehougs böcker kommer det även finnas titlar från Kagge, Samlaget och Goliat, Cappelen Damm, Vigmostad & Björke och Strawberry att välja mellan.

Avtalet gynnar både förlag och konsumenter

Magnus Nytell, Nextorys Head of Expansion, menar att Aschehoug, tillsammans med sitt dotterförlag Oktober, är ett viktigt förlag med välkända författare som Linn Ullman, Jo Nesbø och Maja Lunde.

– Vi är glada att Aschehoug är med när vi nu snart lanserar i Norge. Vi tror också att det är bra för den norska bokbranschen att det kommer in en oberoende prenumerationstjänst; såväl för författare och förlag som för konsumenter, säger han i ett pressmeddelande.

Satsar på att göra Aschehougs författare och böcker tillgängliga för fler läsare och lyssnare

Aschehoug är även de nöjda över avtalet med Nextory. Åse Ryvarden, förlagsdirektör för litteratur på Aschehoug, berättar i pressmeddelandet att man ser samarbetet som en möjlighet att göra förlagets författare och böcker tillgängliga för ännu fler läsare och lyssnare på den norska marknaden.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.