Shadi Bitar, grundare och vd Nextory.Shadi Bitar, grundare och vd på Nextory säger att Nextory har överträffat flera av sina målsättningar under 2020 och för att kunna expandera internationellt tar bolaget in nytt kapital i en emission. Foto: Sofia Pettersson/Nextory

Ljudboksmarknaden

Nextory fortsätter sin expansion i Europa. För att finansiera sin internationella expansion och snabba tillväxt tar ljudbokstjänsten in nytt kapital på 165 miljoner kronor.

Ljudbokstjänsten Nextory har haft en enorm tillväxt under året. Kundbasen har nästintill fördubblats jämfört med föregående år. I Sverige ökade försäljningen dessutom av böcker i digitala abonnemangstjänster med 32 procent under årets första åtta månader jämfört med samma tidsperiod under 2019.
Nu fortsätter Nextory sin internationella expansion i Europa och för att finansiera den snabba tillväxten tar bolaget in 165 miljoner kronor i nytt kapital. I emissionen deltar flera av de befintliga ägarna som Acacia och Industrifonden. Bland de nya delägarna syns investerare som Erik Selin och CNI.

Nextory har vuxit rejält under 2020

Nextory har haft en enorm tillväxt under 2020. Intäkterna ökade med 76 procent under årets första nio månader. Ljudbokstjänsten har haft en stark tillväxt både i Sverige och på de utländska marknaderna,de  och i juli slog rekord i antal nya prenumeranter. Under tredje kvartalet ökade antalet prenumeranter med 81 procent jämfört med samma tid förra året.
Enligt Nextorys grundare och vd, Shadi Bitar, har Nextory överträffat flera av sina målsättningar under 2020. Tillväxten på samtliga marknader har varit fantastisk, men för att fortsätta växa måste bolaget ta in kapital, och därför väljer de att genomföra en emission. Det nya kapitalet ska i första hand användas till att expandera internationellt men även för att utveckla tjänsten.

Stort intresse för emissionen

Enligt Johan Simberg, CFO på Nextory, var intresset för emissionen väldigt stort från investerarna och rundan blev snabbt övertecknad. Nextory har en betydelsefull roll på bokmarknaden som genomgår en omvandling både nationellt och internationellt.
– Fokus för Nextory är att vara den bästa bokappen för familjer, något som visat sig vara helt rätt speciellt under dessa tider, säger Johan Simberg.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.