Ung kvinna har hörlurar på sig och håller i en surfplattaAllt fler har upptäckt streamingtjänsten Nextory. Under juli månad slog Nextory rekord i antalet nya prenumeranter. Foto: Drazen Zigic/Shutterstock.com

Trender

Nextory fortsätter att växa och har lämnat ytterligare ett starkt kvartal bakom sig. Under tredje kvartalet slog boktjänsten dessutom rekord i antalet nya prenumeranter.

Trenden är tydlig. Ljudböcker blir allt mer populära och ljudbokstjänsten Nextory har slagit rekord i antalet nya prenumeranter. Som mest ökade antalet prenumeranter under sommarmånaderna.

Enorm tillväxt under årets första nio månader

Nextory har lämnat ännu ett starkt kvartal bakom sig. Under årets första nio månader har intäkterna ökat med 76 procent jämfört med samma tidsperiod under förra året. Nextorys snabba tillväxt fortsätter.

Slog rekord i antalet nya prenumeranter i juli

Under årets tredje kvartal fortsatte Nextorys kundbas att öka kraftigt och tillväxten har varit stark både i Sverige och på ljudbokstjänstens utländska marknader.

Under juli månad slog Nextory rekord i antalet nya prenumeranter. Under juli, augusti och september ökade antalet nya prenumeranter med 81 procent jämfört med samma tidsperiod under 2019.

Intresset för ljudböcker började att öka under våren i samband med coronapandemins utbrott, och under sommaren ökade intresset enormt då rekordmånga valde att lyssna på ljudböcker.

Glädjande att många äldre använder Nextory

Nextorys grundare och vd, Shadi Bitar, säger att man har lämnat en fantastisk sommar bakom sig. Flera personer än någonsin har valt att lyssna eller börja läsa böcker i Nextorys app. Något som är mycket glädjande är att även flera äldre personer har startat prenumerationer på Nextory, säger Shadi Bitar.

Interaktiva barnböcker mycket populärt

Samtidigt fortsätter barn och unga att lyssna eller läsa böcker i Nextorys app. Enligt Shadi Bitar är interaktiva barnböcker, där man både kan läsa och lyssna samtidigt, en av kategorierna som har ökat mycket i popularitet.

Under våren ökade intresset enormt mycket när det gäller digitala ljudböcker för barn. Barnböcker var den mest populära kategorin i Nextorys app och det var första gången som barnböcker toppade listan överlägset. Deckare brukar vanligtvis vara den mest populära genren.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.