danmarks flagga och shadi bitar, vd för nextoryNextorys app lanserades nyligen i Danmark, en marknad där vd:n Shadi Bitar tror att företagets tjänst har goda chanser att bredda sin kundkrets. Foto: Nikolay Antonov/Shutterstock.com och Anna Ek/Nextory

Undersökningar

Under det tredje kvartalet i år har Nextory ökat sina intäkter med 130 procent. Det gör dem till den näst största ljudbokstjänsten i Sverige, och till den som växer allra mest. Nyligen har Nextory släppt sin app i Danmark, och fler lanseringar planeras framöver.

Nextory är den streamingtjänst för ljudböcker som ökar snabbast. Under 2019 års tredje kvartal har företagets intäkter ökat med 130 procent jämfört med samma månader förra året.
Nextorys kundkrets har växt sig allt större under de senaste tre åren, och under sommaren slog de ett nytt användarrekord. I dag är ljudbokstjänsten den näst största i Sverige; det är bara Storytel som fortfarande ligger steget före.

Vd: 2019 är ett fantastiskt år för digitala böcker

Nextorys vd och grundare, Shadi Bitar, är nöjd med sifforna för det tredje kvartalet. Han pekar på att digitala böcker just nu är hetare än någonsin förut.
– 2019 har såhär långt varit ett fantastiskt år för Nextory och för den digitala bokmarknaden i stort. Vi fortsätter därför att växla upp och ser nu mycket fram emot fler lyckade utlandslanseringar, kommenterar Shadi Bitar det positiva resultatet.
Shadi Bitar startade Nextory 2015 tillsammans med Ninos Malki. Ett av företagets mål är att vända den nedåtgående lästrenden, genom att skapa rikare läsupplevelser och utveckla vad läsning egentligen innebär.

Nextorys app har lanserats i fyra länder

Förutom på den svenska marknaden finns Nextorys app också tillgänglig i Finland och Tyskland, och under oktober lanserade Nextory sin tjänst även i Danmark. Det finns även planer på att lansera tjänsten i ytterligare två länder i Europa innan året är slut, enligt ett pressmeddelande från Nextory.
Shadi Bitar ser stor potential för Nextory på den danska bokmarknaden, då danskarna redan är vana vid att prenumerera på digitala ljudboksformat.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.