en man sitter i gungstol och läser en bok, med julgran och julklappar i bakgrundenStorytel, Nextory, Bookbeat och Bokus Play har ljudböcker som hjälper dig att komma i julstämning under adventstid. Foto: SG SHOT/Shutterstock

Tips

Det är fortfarande någon vecka kvar till första advent. Men för dig som inte vill vänta till i december finns redan nu några ljudböcker med julstämning hos Sveriges största ljudbokstjänster. Här kommer några tips på ljudböcker som finns hos Storytel, Nextory, Bookbeat och Bokus Play.

En förtrollad jul

Det här är en så kallad adventsbok skriven av Siri Spont. Den är indelad i 24 kapitel och passar utmärkt som en adventskalender att lyssna på tillsammans med barnen, från första december och fram till julafton.
En förtrollad jul är berättelsen om barnen Yusuf och Martha, som först inte kommer överens när Yusuf flyttar in hemma hos Martha. Men när Yusuf tar med henne ut i skogen visar det sig att det finns en magisk värld därute, och ett uppdrag som huvudpersonerna behöver lösa tillsammans.

Julböcker av Jenny Colgan

Jenny Colgan har skrivit flera populära böcker om det lilla bageriet på strandpromenaden, och en julversion gavs ut 2016. Lyssnaren får återigen träffa Polly som driver bageriet, som vid sidan av arbetet behöver hantera såväl julbestyr som relationerna med pojkvännen och vännerna.
Jenny har också skrivit en ny julberättelse för i år, Julafton på den lilla ön i havet. Även den handlar om relationsfrågor och att hitta julglädje mitt i svåra livssituationer. Här utspelar sig allt på de skotska högländerna.

11 nätter före jul

Anna Fredrikssons 11 nätter före jul är en roman om att rädda ett förhållande undan en stressig, grå vardag. Huvudpersonen David får reda på att hans fru är olycklig när han hittar inlägg skrivna av henne på en relationssajt. I ett försök att rädda situationen tar David kontakt med sin fru under ett annat namn. Frågan är om hustrun kommer att orka adventstiden ut, eller om hon som planerat kommer att lämna honom på julafton.

Jul på menyn

Känner du för en feelgoodroman med riktig julkänsla är Jul på menyn den rätta ljudboken för dig. Den släpps inom kort på Storytel, alldeles lagom till advent. Debbie Johnson skriver berättelsen om Zoe, som plötsligt blir ansvarig för sin bästa väns tonårsdotter när vännen dör i cancer. Ett vackert café vid kusten blir lugnet och räddningen för dem i sina försök att hitta tröst i allt som händer i och med detta.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.