ung kvinna semester ljudbocker

Tips

Ljudböcker har fått ett allt större genomslag i Sverige. Under semestertiderna får också allt fler nytta av det praktiska i att kunna laddar ner sina böcker innan man åker och sedan kunna lyssna under semestern. Det innebär att du aldrig mer behöver kånka massa böcker i resväskan på semestern. Med de nya roamingreglerna i EU kan du även ladda ner nya böcker medans du är bortrest, till samma taxa som i Sverige.

Fler tjänster erbjuder ljudböcker offline

Fler av de tjänster som erbjuder prenumerationstjänster för ljudböcker ger dig också möjlighet att ladda ner ljudböcker. Det här gör det möjligt att ha ett fullständigt bibliotek på mobiltelefonen innan du ger dig iväg på semestern. Innan du tecknar ett abonnemang kan det vara bra att kolla om möjligheten till att ladda ner ljudböcker finns samt vilken månadskostnad de har och övriga villkor. Står du inför valet om du ska teckna en ljudbokstjänst kan det vara en mycket god idé att jämföra abonnemang för ljudböcker.

Det finns även andra sätt att streama ljudböcker, men det är ytterst få tjänster som ger dig möjligheten att ladda ner ljudböcker utan extra kostnad. Därför kan det vara en god idé att teckna abonnemang hos en av de ledande ljudbokstjänsterna innan semestern, så slipper du allt besvär med fysiska böcker.

Nya regler för roaming kan underlätta för ljudboksanvändare

Under 2017 införde EU nya direktiv som innebar att de roamingavgifter som tidigare varit häftigt debatterade togs bort. De allra flest operatörer har idag tagit bort sin roamingavgift vilket är ytterligare en fördel för ljudboksanvändare. Skulle du få slut på ljudböcker som du laddat ner så kan du med andra ord hämta hem nya till samma taxa som i Sverige.

Tips! Den nya roamingtaxan innebär att det för många är betydligt lättare att ladda ner en ljudbok än att leta i hela semesterorten efter en bokhandel.

Det här gör även processen med att skaffa nya ljudböcker betydligt enklare än att leta igenom hela semesterorten efter en bokhandel. Dessutom har du alltid något att göra på stranden – tar din bok slut kan du helt enkelt lyssna på en ny.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.