hund lyssnar pa ljudbocker

Lanseringar

Ljudböcker har under de senaste åren fått en allt mer framträdande roll på bokmarknaden. Nu har det även lanserats en ljudbokstjänst för hundar. Tanken med ljudböcker för hundar är att göra tillvaron bättre för hundar som är deprimerade eller på annat sätt stressade eller liknande. Ljudböckerna har i och med den här lanseringen inte bara fått en stor plats i många människors vardag utan kan även få en framträdande roll för husdjur.

Ljudböcker är lugnande för hundar

Ljudböckerna som innefattas i tjänsten är utvalda för att ha en lugnande och avslappnande effekt på hundar. Vid lanseringen finns flera titlar och det förväntas att läggas till ännu fler.
Ljudböcker för hundar kan för många kännas som en främmande och rätt onödig idé, men kan ha en viktig funktion för hundägare. Många hundar har problem med att slappna av i hemmamiljöer där det är mycket buller och stressmoment. Ljudböckerna kan göra det enklare för hunden att slappna av, vilket även gynnar ägaren.

Samma effekt som för människor

Att ljudböcker kan ha en lugnande effekt på hundar är knappast överraskande – samma sak gäller ju för oss människor. Många använder ljudböcker av just samma anledning som den nya tjänsten för hundar, för att slappna av.
För dig som är intresserad av ljudböcker kan det vara klokt att jämföra de olika abonnemangstjänsterna för ljudböcker och välja det alternativ som passar dig bäst. Olika streamingtjänster kan ha olika för- och nackdelar och varierar även något i sin prissättning.

Ljudböcker blir allt populärare

Trenden med ljudböcker är fortsatt stark och de får en allt mer framträdande roll i undervisning och utbildning. Även “nöjesbruket” av ljudböcker har under de senaste åren ökat markant, från att ha varit en relativt krånglig procedur där man var tvungen att ladda ner en ljudbok till att idag vara en enkel abonnemangstjänst som erbjuder hundratals olika titlar bara genom ett enkelt klick.

Tips! Trenden med ett ökat utbud av ljudböcker och flera olika tjänster kan väntas fortsätta även i framtiden.

Om trenden fortsätter återstår att se, men onekligen finns det ett stort intresse för att utveckla och förbättra tjänsterna. Detta syns inte minns i och med att ljudböcker nu även erbjuds för våra husdjur.
Troligtvis kommer flera olika tjänster att presenteras under den närmaste framtiden, men de flesta kommer nog att rikta sig till människor.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.