avslappnad kvinna i soffa använder sin mobiltelefonLäsdagboken ska inspirerar till ökad läsning och håller koll på dina läsvanor. Foto: Hanna Kuprevich/Shutterstock.com

Lanseringar

För att locka fler människor till läsning lanserar nu Nextory en dagboksfunktion. På ett innovativt sätt ska Läsdagboken ge konsumenterna en överskådlig bild av deras läsvanor.

Nextory lanserar appen läsdagboken, en ny digital unik funktion som ska öka läsningen i vardagen. Med Läsdagboken kan användarna få en översiktlig bild av deras lyssnande och läsande.

De böcker som man redan lyssnat på eller läst samlas så användaren får en lättöverskådlig bild av antalet minuter de läst i genomsnitt varje dag och hur många timmar de lagt på läsning under ett helt år. Dessutom kommer användarna genom ett diagram kunna följa den totala läsningen per månad.

Den digitala läsningen av böcker ökar

Svenskarnas sug efter att läsa mer ökar och störst är ökningen bland de yngre. Idag önskar mer än hälften av den svenska befolkningen att de kunde lägga ner mer tid på att läsa.
– Bokbranschen befinner sig just nu i ett paradigmskifte. Allt fler läser böcker digitalt och tekniken ger oss verkligen stora möjligheter att utveckla sättet vi läser böcker på. Läsdagboken är helt unik i sitt slag och ger användarna en översikt av sina läsvanor. En Runkeeper för läsning kan man säga, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Nextory som lanserades under 2015 har vuxit och för bokälskare har det blivit en mycket uppskattad tjänst i både Finland och Sverige. Varumärkeskonceptet “Läsdagboken” och “Ett rikare liv” som lanserades under vintern är en del av företagets satsning som  kommer fortgå under 2019.

Fler funktioner för att utveckla tjänsten ytterligare är på gång

Enligt Shadi Bitar är Nextorys vision att öka läsandet. För att frambringa mer spännande och underhållande läsupplevelser arbetar man med att ständigt utveckla tjänsten. I framtiden har Nextory flera rafflande funktioner på gång. Nextory är säkra på att en ökning av läsandet har en positiv inverkan för välmåendet och den personliga utvecklingen. Nextory berikar helt enkelt dit liv.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.