Lars KeplerDuon Alexandra och Alexander Ahndoril bakom det populära författarpseudonymet Lars Kepler gör återigen succé med Spegelmannen, den senaste boken om polisen Joona Linna. Foto: Ewa Marie Rundquist/Albert Bonnier Förlag

Topplistor

Nya boken Spegelmannen av Lars Kepler har fått en rekordstart. Spegelmannen är den åttonde delen i serien om Joona Linna. Boken släpptes den 21 oktober och har slagit rekord i antalet lyssningar, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

Lars Keplers bok Spegelmannen slog rekord hos Bookbeat under första veckan. Bookbeat har aldrig haft så många lyssnare och läsare på en enda titel. Jämfört med Lazarus, Lars Keplers senaste bok som släpptes i oktober 2018, är andelen lyssnare och läsare dubbelt så hög.

Bred lanseringskampanj och “take over”

Inför lanseringen av Spegelmannen har man även valt att gå ut brett i sin lanseringskampanj för att nå så många som möjligt från olika målgrupper. Kampanjen för boken kommer bland annat att synas i hela landet, i tv och höras i radio.

I vissa utvalda delar av landet kommer man även att genomföra en “take over”.

Spegelmannen inläst i två olika versioner

Albert Bonniers Förlag har släppt boken i två versioner som är inlästa av Jonas Malmsjö och Gunilla Leining, som är två av Sveriges mest populära inläsare. Jonas Malmsjö har även läst in de andra delarna i serien om polisen Jonna Linna.

Båda versionerna har fått toppbetyg

Under förra veckan var den mest lyssnade boken hos Bookbeat versionen som är inläst av Jonas Malmsjö. Versionen av Spegelmannen som är inläst av Gunilla Leinings är den tredje mest lyssnade boken hos streamingtjänsten.

Båda versionerna av Lars Keplers senaste bok har fått toppbetyg av Bookbeats användare. Spegelmannen har ett snittbetyg som ligger mellan 4,3 och 4,5. Enligt Bookbeats head of content, Anna Riklund är det unikt att båda versionerna uppskattas så mycket när en så efterlängtad bok släpps och boken dessutom har lästs in i två olika versioner med två inläsare som är mycket populära.

Mest lyssnade boken även i Finland

Spegelmannen har även släppts på den finska marknaden översatt i en finsk version. I Finland är titeln Peilimies. Boken har under den senaste veckan varit den mest lyssnade på Bookbeats finska marknad.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.