böcker med hörlurarLjudboken "En bur av guld" har fått höga betyg av lyssnare och kritiker de första dagarna efter lanseringen. Foto: Billion Photos/Shutterstock.com

Trender

Camilla Läckbergs nya bok “En bur av guld” slog i helgen rekord hos ljudbokstjänsten Bookbeat. Med 14 procent av de lyssnade timmarna nådde ljudboken högre höjder snabbare än någon annan bok gjort tidigare. Anna Riklund på Bookbeat tror att boken kommer att glädja många när högsäsongen drar igång.

I torsdags den 11 april släppte Camilla Läckberg sin nya bok “En bur av guld”. Det är den första delen i en ny bokserie som varit högst efterlängtad.
Under helgen efter att den lanserades slog ljudboken rekord hos streamingtjänsten Bookbeat. Läckbergs bok stod för mer än 14 procent av de lyssnade timmarna, vilket aldrig har skett på så kort tid tidigare.
Därmed gick ljudboken om “Lazarus” av Lars Kepler, som haft det tidigare rekordet sedan i oktober.

Toppbetyg för Läckbergs bok under lanseringshelgen

Anna Riklund, som är Head of Content Curation på Bookbeat, gläds åt den fantastiska starten. Hon berättar också att boken fått mycket bra betyg från både lyssnare och kritiker.
– De första tusen användarna har gett den betyg 4,21 av 5 och den har fått många bra recensioner.
Inför påsken kommer Bookbeat att dra igång en lanseringskampanj för “En bur av guld” över hela Sverige. Ljudboken kommer att marknadsföras i TV, radio och med utomhusreklam. Enligt Anna Riklund är påsken starten för ljudböckernas högsäsong, då många vill ha en bra bok att lyssna på under vårpromenaden i solen eller långa resor.

Fortsatt ökad tillväxt för streamingtjänsten

Bookbeat har hittills under 2019 växt så det knakar. Under det första kvartalet ökade deras intäkter med 131 procent jämfört med samma period förra året, vilket är mer än under hela 2018. Nu satsar streamingtjänsten på ytterligare 100 procents ökning under 2019.
Enligt vd:n Nicklas Sandin kommer Bookbeat att utöver den starka svenska marknaden att satsa även på ett internationellt plan, där det finns stor potential att växa.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.