topplista bocker hosten 2018

Topplistor

Hösten är årstiden då man under mörka dagar mer än gärna tänder lite ljus och kryper upp i fåtöljen för att få läsa en riktigt bra bok. Här kommer listan på höstens böcker du bara inte får missa.

Kvinnan i fönstret av A J Finn

I denna psykologiska thriller får vi följa nätpsykologen Anna Fox som lever ensam i sin New York-lägenhet och fyller ut sina dagar med att dricka vin och spionera på grannarna. När familjen Russel en dag flyttar in i huset mitt emot blir Anna en kväll vittne till någon hon önskar att hon aldrig hade sett. Illusionen av den perfekta familjen verkar bara vara en välpolerad yta.
Vad var det egentligen hon såg? Och hände det verkligen på riktigt?

Arv och miljö av Vigdis Hjort

Det här är berättelsen om fyra vuxna syskon som ska göra upp om vem som ska få ärva föräldrarnas sommarstugor. Föräldrarna har tidigare meddelat att två av döttrarna ska få ärva familjehusen som alla syskon har en relation till sedan uppväxten.
Bråket om sommarstugearvet bryts ned till den smärtsamma barndomen och om vem av syskonen som var mest älskad, och vem som blev utsatt i tidiga år. Familjehemligheter kommer upp till ytan och syskonet Bergljot som brutit med familjen kräver att få bli hörd.

Outsidern av Stephen King

I skräckförfattarens nya bok får läsaren följa med i historien om den populära basebolltränaren Terry Maitland som blir anklagad för att ha begått ett sexmord på ett barn. Vittnen har sett honom vid brottsplatsen medan han med grundligt alibi kan bevisa att han under mordet befann sig någon helt annanstans.
Märkliga och oförklarliga inslag dyker upp under polisutredningen och invånarna i Flint City vet inte vad de ska tro – kan coach T verkligen ha befunnit sig på två platser samtidigt?

Malmström av Sigrid Rausling

Efter att ha kämpat mot ett drogberoende i många år hittades Hans Kristian Rauslings fru Eva Rausling död i deras gemensamma hem i London år 2012.
I boken “Malmström” försöker författaren Sigrid Rausling få klarhet i vad som egentligen med hennes bror och hans avlidna fru.

Lazarus av Lars Kepler

Lazarus är den sjunde boken i serien om kriminalkommissarie Joona Linna där man hittar en död man i en lägenhet i Oslo. Den avlidne mannen som polisen hittar i en frysbox i köket visar sig vara en ökänd trofésamlare och gravskändare.
När tysk polis senare kontaktar Joona Linna om ett mord på en camping utanför Rostock börjar tydliga och vansinniga mönster som inte kan ignoreras synliggöras.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.