man i blå jeans och grå t-shirt ligger i en beige soffa och lyssnar på ljudbokFörgyll dagarna med fyra spännande ljusbokstips att lyssna på i virustider. Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Tips

Våren är här i stor delar av landet och det verkar även diverse förkylningar och virus vara. Passa på att krypa upp i soffan och ta tillfället i akt att lyssna på en ljudbok. Vi tipsar om några underhållande och spännande ljudböcker.

Att lyssna på en ljudbok är både underhållande och rogivande. Det finns flera olika streamingtjänster som erbjuder ljudböcker för en månadsavgift. De första två veckorna finns det även möjlighet att testa ljudsbokstjänster gratis. Det finns ljudböcker för både stora och små och i alla kategorier. Här får ni våra bästa tips.

Klubben

Klubben är en välskriven och skildrande bok om kulturprofilen Jean Claude Arnault, Svenska Akademien och MeToo-rörelsen, skriven av Matilda Gustavsson. Jean Claude Arnault utsatte 18 kvinnor för hot, trakasserier och våldtäkter. I Klubben har Matilda Gustavsson fördjupat sig i kulturvärlden och den makt den besitter. Det här blev inledningen på en händelsekedja som fick en av världens mest anrika kulturinstitutioner att spricka.

Dödslistan

Den senaste boken i serien Maria Wern, skriven av Anna Jansson. En spännande och mycket välskriven bok om tjugoåriga Agnes som under en lång tid utsatts för övergrepp. Efter att Agnes anförtrott sig åt en barnmorska och berättat sin historia startar barnmorskan den hemliga Facebookgruppen, Ullsaxen. Samtidigt faller misstänkta sexförbrytare och friade våldtäktsmän offer för en anonym mördare. Bredvid de mördade männen hittas en ullsax som använts för att stympa dem.

Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

Patrik Svensson debutbok om en av världens mest gåtfulla fiskar, ålen. Ålen är en fisk som engagerar och som har gett upphov till naturvetenskapens alldeles egna mysterium, “ålfrågan”. Ålevangeliet är en berättelse om ursprung, öde och livet och hur det bör levas och hur man hanterar döden. En berättelse om hur ålen förde författaren och hans far samman.

1794

1794 är uppföljaren till Niklas Dag och Natts debutroman 1793, som tog Sverige och världen med storm. I debutromanen sörjer en mor sin dotter som blev dräpt på bröllopsnatten. Ingen vill hjälpa henne att utreda hennes dotters dödsfall, och den enda som återstår att fråga är en palt som sörjer sin döde vän. 1794 är den andra delen i Niklas Natt och Dags “Bellman noir”-trilogi där vi får följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp i deras myllrande ruttnande värld. En brutal och naken skildring av 1700-talets Stockholm.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.