Böcker i ett dramatiskt postapokalyptiskt landskapSåväl Metro-serien som den Dmitry Glukhovskys nya bok The Outpost utspelar sig i ett postapokalyptiskt Ryssland. Foto: Oleg Krugliak/Shutterstock.com

Lanseringar

Dmitry Glukhovsky är författaren bakom den postapokalyptiska bokserien Metro. Nu ger den ryske författaren ut sitt nästa verk, The Outpost, direkt i ljudboksformatet tillsammans med Storytel. Ljudboken lanseras i Ryssland under maj och kommer ut i fler länder i Europa i september.

Metro-trilogin som utspelar sig i en dystopisk framtid har uppskattats av miljoner läsare över hela världen och översatts till över 30 språk. Efter den succén har nu författaren Dmitry Glukhovsky skrivit ytterligare ett verk i samma miljö. Skillnaden är att The Outpost som den nya boken heter har skrivits specifikt ljudformatet och sker i samarbete med streamingtjänsten Storytel.

Dagens publik söker sig till andra format än den klassiska boken

I ett pressmeddelande från Storytel berättar Dmitry Glukhovsky att nya sätt att nå ut till publiken är lika intressant för honom som nya idéer till berättelser, särskilt i en tid då tv-serier, spel och sociala medier distraherar många från det klassiska bokläsandet. Sin första bok publicerade han som ett gratisläsarprojekt via bloggar och sociala medier.
– Nu när streamingtjänsterna för ljud kastar oss tillbaka till det muntliga berättandet under Homeros tid, är jag mån om att använda tillfället att berätta en historia som jag har arbetat på i många år och som lämpar sig allra bäst för ljud – The Outpost, säger författaren.

Den nya ljudboken kommer till Sverige i september

The Outpost beskrivs som en berättelse om synd, försoning och ansvaret för en värld som våra barn ska ärva. Berättelsen utspelar sig i ett framtida Ryssland, slaget i spillror av ett fruktansvärt krig.
Ljudboken kommer först att släppas i Ryssland, författarens hemland, den 17 maj. Dagen innan har journalister chansen att träffa Dmitry Glukhovsky under en pressträff i Moskva. I september kommer boken att presenteras i Sverige under Comicon-mässan i Stockholm och Bokmässan i Göteborg.

Storytel hoppas på nya målgrupper med den specialskrivna serien

Rickard Henley, som är Storytels Head of Storytel Publishing, lyfter att ljudboksföretaget är glada över samarbetet med Dmitry Glukhovsky.
– Det här är naturligtvis en fantastisk möjlighet för oss att ge både befintliga lyssnare och förhoppningsvis nya målgrupper en möjlighet att ta del av en extremt välskriven serie som specialskrivs för ljudboksformatet.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.