En mobil med ljudbok på skärmen och hörlurar på en strand i bakgrunden.Mari Jungstedts "Där sista lampan lyser" var sommarens populäraste ljudbok bland Nextorys svenska användare. Foto: Pressbild/Nextory

Topplistor

Nextorys svenska användare har varit deckarsugna i sommar, och på topplistan över de mest streamade ljudböckerna hamnar Mari Jungstedts “Där sista lampan lyser” på en förstaplats och Sofie Sarenbrants “Skyddsängeln” på plats nummer två. Även i år är Martin Widmark barnens favoritförfattare, och Katarina Ewerlöf den populäraste uppläsaren.

När Nextory sammanfattar ljudbokssommaren 2021 är det inte helt överraskande två deckare som hamnar överst på listan över de mest streamade ljudböckerna för vuxna. Mari Jungstedts “Där sista lampan lyser” kniper förstaplatsen och Sofie Sarenbrants “Skyddsängeln” placerar sig som nummer två på listan. På plats tre, fyra och fem hittar vi “Den sista sommaren” av Eleonore Holmgren, “Döden går på visning” av Anders de la Motte och Måns Nilsson och “Den saknade systern” av Lucinda Riley.

Den internationella succén “Där kräftorna sjunger” av Delia Owens kommer i år in på en sjätteplats.

Katarina Ewerlöf är den populäraste uppläsaren

Enligt Nextorys siffror är det ännu ett år Katarina Ewerlöf som toppar listan över de populäraste uppläsarna bland användarna. På andra plats kommer Gunilla Leining och på tredje plats Anna Maria Käll. Uppläsare som har ökat mest i popularitet sedan sommaren 2020 är till exempel Marie Richardson, Magnus Roosmann och Jonas Malmsjö.

“Kung för en dag: Berättelser från Valleby” är barnens favorit

Martin Widmark är ännu ett år barnens favoritförfattare, och denna sommar är det “Kung för en dag: Berättelser från Valleby” som är den mest streamade ljudböcker för barn. Men Widmark har inte bara en bok med på topplistan utan tre. “Campingmysteriet” hamnar på sjätte plats och LasseMajas sommarlovsbok: En dag på stranden” på plats sju.

Tina Mackic har två böcker med på topplistan för barn 2021. “Sommarskuggan och kalasbuset” och “Sommarskuggan och halloween-buset” hamnar på andra respektive nionde plats.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.