porträtt av författaren Camilla LäckbergCamilla Läckberg ligger etta hos BookBeat 2019 med sin nya bok En bur av guld. Foto: Press/Camilla Läckberg

Topplistor

Camilla Läckbergs senaste serie “En bur av guld” har gjort henne till dubbel vinnare. Författarfenomenet toppar nämligen listan som årets mest lyssnade författare och mest lyssnade bok hos BookBeat 2019.

Camilla Läckberg toppar listan med årets mest lyssnade bok med sin nya serie “En bur av guld” hos BookBeat 2019. Hon är dessutom årets mest lyssnade författare.
Efter att ha skrivit tio Fjällbackadeckare ändrar Camilla Läckberg genre med sin nya serie. Med En bur av guld tar Camilla Läckberg ett nytt kliv i sitt författarskap. Den nya boken tar Camilla Läckberg från deckargenren till genren för spänningsromaner.

Roman om svek, upprättelse och hämnd

En bur av guld lanserades under våren och är den första delen i en helt ny serie av Camilla Läckberg. Det är en dramatisk spänningsroman om svek, upprättelse och hämnd. I boken möter vi den tuffa och drivna kvinnan Faye som blir utnyttjad och bedragen men som lyckas ta kontrollen över sitt eget öde.
Camilla Läckberg ville göra den kvinnliga huvudpersonen Faye så mångfacetterad och komplex som möjligt. Faye ska vara mänsklig. Författaren tror att många kommer att känna igen sig i huvudkaraktärens känslor och hur hon brottas med vissa delar av sig själv.

Huvudkaraktären ger upp allt för sin make

Faye verkar ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i Stockholms finaste stadsdel. Hon jagas av mörka minnen från sin uppväxt i Fjällbacka och hon känner sig mer och mer som en fånge i en gyllene bur.
Faye var en stark och driftig kvinna men ger upp allt för sin man Jack. Hela Fayes värld rasar när han sviker henne. Hon står ensam och har ingenting alls. Först står Faye helt rådvill men hon bestämmer sig sedan för att ge igen och planerar en fruktansvärd hämnd.
– Jag blir oerhört glad över detta. Att så många har lyssnat på Fayes berättelse – i bilen, i kollektivtrafiken, vid diskberget, under promenaden eller lördagsstädningen – är helt fantastiskt. Det känns väldigt fint att med mina böcker kunna hålla människor sällskap. Tack! säger Camilla Läckberg.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.