bookbeats app-logga på mobiltelefon som ligger på bord med hörlurar penna och block runtomFörsta kvartalet 2021 var sett till antalet nya användare BookBeats starkaste någonsin. Foto: Postmodern Studio/Shutterstock.com

Undersökningar

Under årets första kvartal växte BookBeats intäkter med 45 procent jämfört med motsvarande period 2020, och i slutet av kvartalet hade antalet användare ökat med hela 66 procent. Enligt företagets vd Niclas Sandin har man aldrig haft en sådan stark start på ett nytt år, och nu närmar sig användarantalet en milstolpe som BookBeat förväntas passera under kvartal nummer två. Det skriver BookBeat i ett pressmeddelande.

Ljudboksföretaget BookBeat är en av Europas ledande streamingtjänster för både ljud- och e-böcker och finns i dagsläget på 28 europeiska marknader. Flest betalande användare har BookBeat i Sverige, Finland och Tyskland. Under det första kvartalet 2021 upplevde företaget den starkaste starten någonsin. Antalet betalande användare hade vid kvartalets slut ökat med hela 66 procent och intäkterna med 45 procent.

Stark tillväxt både i och utanför Norden

Enligt BookBeats vd Niclas Sandin ökade antalet betalande användare under det första kvartalet 2021 med 34 000 ( i snitt) på deras tre nordiska marknader, det vill säga Sverige, Danmark och Finland, jämfört med det fjärde kvartalet 2020. Men även på marknader utanför Norden, till exempel i Tyskland och Polen, har det nya året börjat riktigt bra för BookBeat.

BookBeat närmar sig milstolpe

Efter ett otroligt starkt första kvartal närmar sig antalet betalande användare nu den aktningsvärda siffran 500 000. Det är även en milstolpe för BookBeat som man beräknar att kunna passera under kvartal nummer två, eller enligt Niclas Sandin “inom kort”.

– Det är 200 000 fler än BookBeat hade förra våren, säger han i pressmeddelandet.

Målet är att passera 600 000 användare innan året är slut

BookBeats mål för hela 2021 är att antalet användare ska landa på över 600 000, och med tanke på den starka starten är det mycket som talar för att målet kommer att uppnås.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.