alexandra coelho ahndoril, alexander ahndoril och camilla läckbergSpegelmannen är skriven av Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, som står bakom pseudonymen Lars Kepler. Vingar av silver är skriven av Camilla Läckberg. Foto: Ewa Marie Rundquist/Albert Bonniers Förlag och Pressbild/Camilla Läckberg

Topplistor

Bookbeat och Nextory har annonserat vilka som är deras mest lyssnade böcker 2020. I Bookbeats app är det boken Spegelmannen av Lars Kepler som är mest lyssnad på. Bland Nextorys användare är det Camilla Läckbergs Vingar av silver som har flest lyssningar.

Nextory och Bookbeat har kommit ut med statistik över deras mest lyssnade böcker 2020. De har även tagit fram vilka uppläsare som har haft flest lyssningar, och Bookbeat har dessutom tittat på vilka författare som har blivit lyssnade på allra mest.

Bookbeats mest lyssnade bok: Spegelmannen

Boken Spegelmannen av Lars Kepler gavs ut den 21 oktober i år, men har ändå lyckats bli årets mest lyssnade bok i Bookbeats app. Boken finns inläst i två versioner, en med Gunilla Leining som uppläsare och en med Jonas Malmsjö. Gunilla Leining har också blivit den mest lyssnade uppläsaren, med andra succeer som Viveca Stens Offermakaren och Emelie Schepps Nio liv.

– Vi är väldigt glada över att så många har valt att lyssna på Spegelmannen och vi är djupt imponerade av bokens båda uppläsare – Jonas Malmsjö och Gunilla Leining – som med sina skiftande temperament gör varsin häpnadsväckande tolkning, säger författarna till Spegelmannen, Alexandra Coehlo Ahndoril och Alexander Ahndoril.

Den mest lyssnade författaren hos Bookbeat blev Lucinda Riley, som har skrivit bokserien De sju systrarna.

Nextorys mest lyssnade bok: Vingar av silver

Nextorys användare har lyssnat mest på Camilla Läckbergs Vingar av silver. Även den boken kom ut relativt sent i år, nämligen den 19 oktober.

Även hos Nextory ligger uppläsaren Gunilla Leining högt upp bland uppläsarna, men ändå på andra plats. Den som slår henne är Katarina Ewerlöf.

Nextory har även tagit fram statistik över de mest lyssnade barnböckerna, och där är det LasseMajas sommarlovsbok: En dag på stranden av Martin Widmark som kniper förstaplatsen.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.