Liten flicka med hörlurar lyssnar på ljudbokBookBeat lanserar ljudböcker för barn. Foto: Olha Tsiplyar/Shutterstock.com.

Lanseringar

BookBeat har lanserat en barnversion av tjänsten där man fokuserar på barnböcker. Den populära funktionen familjedelning har gjort att streamingtjänsten BookBeat har vuxit rejält det senaste året. Den här lösningen göra att BookBeat passar alla familjemedlemmar.

Nu kan man precis som Netflix gjort med Netflix Kids lägga till fler familjemedlemmar och skapa flera konton som man växlar mellan i BookBeats app. Av BookBeats svenska användare har över tio procent lagt till en eller flera medlemmar.

Nu passar BookBeat både stor och liten

Med den nya familjedelningen kan föräldrarna växla mellan kontona så att BookBeat passar alla familjemedlemmar. Enligt Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat har man sedan man lanserade familjekontot sett en ökning av både läsandet och lyssnandet på barnböcker. Man vill att BookBeat ska ge alla barnfamiljer och barn en ännu bättre upplevelse.
I och med barnversionen blir böckerna mer lättöverskådliga och det blir lättare att visa hur mycket fantastiska barnböcker det finns.

Nu kan man streama ljudböcker i bilen med Apple CarPlay

BookBeats ambition är att erbjuda marknadens bästa boktjänst och då är utvecklingen med en barnversion ett naturligt led. För en månad sedan lanserades BookBeat även stöd för Apple CarPlay. Efter den senaste uppdateringen kan BookBeats användare nu lyssna på ljudböcker via Apple CarPlay i bilen.
Tjänsten har fått bra betyg. Snittbetyget ligger på 4,6 av 5 vilket gör BookBeat till en av de bästa streamingtjänsterna för böcker enligt iOS-användarna.

BookBeat har vuxit rejält

Under 2018 växte BookBeat rejält. Antalet användare ökade på både den svenska, tyska och finska marknaden. Vid 2018 års slut hade man över 150 000 användare och med den populära tjänsten familjekonto fortsätter antalet användare att öka.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.