En bild på DN-huset och man som läser tidningDagens nyheter har inlett ett samarbete med ljudbokstjänsten BookBeat. Foto: Uwe Aranas / Shutterstock.com

Ljudboksmarknaden

BookBeat och Dagens Nyheter inleder ett samarbete där samtliga DN-kunder nu kan få en prenumeration på ljudbokstjänsten till ett rabatterat pris. Erbjudandet är tillgängligt för såväl nya som befintliga DN-prenumeranter.

Ljudbokstjänsten BookBeat har inlett ett samarbete med morgontidningen Dagens Nyheter. Samarbetet går ut på att DN:s prenumeranter kan få en BookBeat-prenumeration till ett rabatterat pris.
Den som idag är kund hos Dagens Nyheter kan få lägga till en BookBeat-prenumeration för 99 kronor i månaden. I vanliga fall kostar en prenumeration hos ljudbokstjänsten 149 kronor i månaden.
I dagsläget har BookBeat cirka 130 000 prenumeranter och Dagens Nyheter har strax över 150 000 digitala användare.
– DN har verkligen lyckats exemplariskt med att öka betalningsviljan för digitalt innehåll med hög kvalitet. För oss blir de en klockren partner när vi förmodligen har likvärdiga målgrupper, säger BookBeats vd, Niclas Sandin.

Komplement till DN:s digitala erbjudande

Dagens Nyheter är mycket nöjda med samarbetet. Man anser att BookBeat är en av de starkaste aktörerna på ljudboksmarknaden och man tror att deras produkt passar perfekt som ett komplement till DN:s digitala erbjudande. DN tror att samarbetet kan ge ett mervärde för sina prenumeranter.
Det rabatterade erbjudande som DN:s prenumeranter får gäller får såväl nya som befintliga kunder.

Lars Keplers bok slog rekord hos BookBeat

Att BookBeat är än av de större aktörerna på ljudboksmarknaden med många användare råder det inga tvivel om. För ett par veckor sedan när boken Lazarus släpptes slog den rekord efter att bara ha legat på streamingtjänsten i tre dagar. Inte någon gång tidigare har så många människor lyssnat på en och samma bok på så kort tid hos BookBeat.
– Böckerna är skrivna på ett sådant sätt att det inte verkar gå att sluta lyssna på dem när du väl tryckt på play, säger, Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat.
Att rekordet slogs beror självklart på att det funnits ett stort intresse för boken, som är den sjunde delen i Lars Keplers serien om Joona Linna men även det faktum att BookBeat lockar till sig många användare spelar en avgörande roll.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.