telefon med headset

Ljudboksmarknaden

Bookbeat meddelade den första juni att de kommer sänka priset på sina tjänster. Det nya lägre priset på 149 kr i månaden gör Bookbeat till den billigaste aktören på marknaden. Utöver det lägre priset erbjuder man nu även möjligheten att lägga till ytterligare lyssnare inom familjen för enbart 49 kr med förhoppningen om att sänka tröskeln för många intresserade.

Bookbeat som är en del Bonnierkoncernen har sedan 2016 tillhandahållit ljudböcker för svenska lyssnare. Tidigare har man haft ett liknande pris som sina konkurrenter och i stor utsträckning även ett liknande utbud. I och med prissänkningen man nu genomfört har Bookbeat dock blivit den billigaste ljudbokstjänsten.
Utöver att sänka de fasta abonnemangskostnaderna möjliggör man även för familjer att teckna abonnemang för flera personer till ett kraftigt rabatterat pris. Detta är troligen ett steg mot att bli den största ljudbokstjänsten då deras erbjudanden kommer locka till sig flera intresserade familjer.

Bookbeat blir marknadens billigaste aktör

Med det nya låga priset 149 kr blir Bookbeat den billigaste aktören på ljudboksmarknaden. Med ett oavkortat utbud av aktuella titlar för både barn och vuxna förväntar sig företaget utan tvekan många nya kunder.
Sofia Eriksson, marknads- och försäljningschef på Bookbeat, kommenterade prissänkningen med att det har varit förfrågat av kunderna länge. Förhoppningen är enligt Sofia Eriksson att det ska sänka tröskeln för många potentiella kunder då det motsvarar en besparing på flera hundra kronor per år.

Tips! Tack vare prissänkningen är nu Bookbeat den billigaste abonnemangstjänsten för ljudböcker, därför är det perfekt tillfälle att testa deras tjänster.

Det råder heller ingen tvekan om att många nya kunder åtminstone kommer att testa deras tjänster efter prissänkningen. Även de som enbart är intresserade av testa ljudböcker kommer troligtvis söka sig till Bookbeat då de är den billigaste aktören.

Bookbeat lanserar tjänst för familjeabonnemang

Ytterligare ett stort tillkännagivande som gjordes i samband med prissänkningen var möjligheten att utöka sitt abonnemang med flera lyssnare. I praktiken ska detta innebära att familjer ska kunna lyssna samtidigt, på olika titlar till ett kraftigt rabatterat pris.
Istället för att betala hela priset för abonnemanget ska en ytterligare användare enbart kosta 49 kr. I dagsläget kan det läggas till fyra ytterligare lyssnare i ett familjeabonnemang vilket innebär att för 345 kr kan fem familjemedlemmar lyssna på separata titlar helt ostört av varandra.

Tips! Med det nya familjeabonnemanget kan hela fem personer lyssna på ljudböcker för enbart 345 kr i månaden.

Enligt Bookbeat ska det nya familjeabonnemanget skapa en mer rättvis och långsiktig marknad för ljudböcker. Prissänkningen som dessa förändringar medför för större familjer kommer onekligen att märkas och det är troligt att Bookbeat kommer att öka sina marknadsandelar väsentligt under sommaren.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.