shutterstock 108584903 min

Ljudboksmarknaden

BookBeat har varit på väg uppåt under en längre tid, och nu är ännu en milstolpe spikad. Ett utländskt förlag har förvärvats, och utbudet ska bli mer internationellt.

I ett pressmeddelande förra veckan berättade BookBeat om en spännande utveckling. Ett av de ledande engelskspråkiga förlagen, Simon & Schuster, ska bidra med sitt ljudboksbibliotek.
Företagets pressavdelning hintar även i samma meddelande om att fler förlagsutbud kan vara på ingång.

Simon & Schuster blir del av BookBeats arsenal

BookBeat har i ett pressmeddelande gått ut med ett nytt samarbete. Strömningstjänsten går ihop med Simon & Schuster, och kommer nu att ha rätten att sprida förlagets ljudböcker.
På bara ett år har BookBeats engelskspråkiga utbud växt med drygt 10 000 ljudböcker. Den nya förlagsinvolveringen kommer att öka det utbudet med 4 000 titlar.
BookBeats Head of Content, Agnes Junker, är dessutom väldigt entusiastisk kring författarnykomlingarna.
– Bland andra tillkommer Stephen King som är en av våra mest efterfrågade författare, men också Philippa Gregory, Tony Robbins och Bruce Springsteen. Vi vet att många av våra användare kommer glädjas över det här, säger hon.

Lyckligt lottade skönlitteraturslyssnare

Det är sedan tidigare klart att BookBeats lyssnare gillar skönlitteratur. De är lyckligt lottade i och med samarbetet – det är Simon & Schusters specialitet.
Av de nyligen utkomna titlarna hos förlaget var den största genren fiktion utan konkurrens. Resterande platser på prispallen fyllde biografierna och historisk litteratur.
Läsarna och lyssnarna har dessutom god smak gemensamt. Av de böcker som Simon & Schuster har publicerat har 56 titlar vunnit Pulitzer-priset och 195 New York Times-bästsäljare.

BookBeats popularitet ökar

Strömningsjätten har haft ett uppsving i popularitet på senaste tiden. Under sommarmånaderna slog de sitt kundmål i förtid.
Företaget har nu kommit upp i över 100 000 abonnenter. Det stora utbudet av titlar lär ligga som grund.
Företagets vd påpekade dock att det ovanligt vackra sommarvädret kan ha uppmuntrat en ökad ljudbokskonsumtion.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.