vy över Karlstad från andra sidan älvenKarlstad blir orten för ljudbokstjänsten Bookbeats första satellitkontor. Foto: Mikael Hjerpe/Shutterstock.com

Ljudboksmarknaden

Bookbeat expanderar och öppnar ett nytt satellitkontor i Karlstad. I samband med detta kommer streamingtjänsten att rekrytera lokala, talangfulla utvecklare till sitt team, berättar den kontorsansvarige i ett pressmeddelande.

Ljudbokstjänsten Bookbeat har sedan tidigare haft kontor i Berlin och Helsingfors utöver huvudkontoret i Stockholm. Nu under maj har Bookbeat också slagit upp dörrarna till ett nytt kontor i Karlstad.

Utvecklare från teamet blir ansvarig för Karlstadkontoret

Idén började med att en av Bookbeats iOS-utvecklare på Stockholmskontoret, Jonas Ullström, funderade på att själv flytta till Karlstad. Företaget tog då tillfället att låta honom gå i spetsen för ett nytt kontor på orten, berättar Bookbeats vd Niclas Sandin.
– Sedan tidigare har vi även flera värmlänningar i teamet här i Stockholm och alla är stjärnor, vilket såklart också spelar in när vi väljer plats att expandera till, tillägger Niclas Sandin.
Jonas Ullström kommer att bli ansvarig för kontoret i Karlstad, som är Bookbeats första så kallade satellitkontor.

Rekryterar medarbetare på den nya orten

Bookbeat kommer att utöka sitt team genom att rekrytera lokalt i den nya staden. Än så länge jobbar 60 personer i organisationen som helhet, varav 30 personer i Stockholm.
Rekryteringen kommer till att börja med att ske via kontakter med Karlstads universitet och näringsliv. Enligt Jonas Ullström söker de efter utvecklare som är drivna och nyfikna. De nya medarbetarna kommer också att ha ett nära samarbete med Stockholmsteamet.
– Inom kort kommer vi börja gå ut med annonser och sedan löpande rekrytera in nya talanger till teamet, säger Jonas Ullström, iOS-utvecklare och nu alltså ansvarig för Bookbeats Karlstadkontor.

En av Europas största ljudbokstjänster

I dag är Bookbeat en av de största ljudbokstjänsterna i Europa. Sedan starten 2015 har företaget expanderat inte bara i Sverige utan också etablerats på den finska, brittiska och tyska marknaden.
Vid årsskiftet hade Bookbeat mer än 150 000 användare av sina betalabonnemang.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.