BookBeats affärer blomstrar - når mål i förtid

Ljudboksmarknaden

Under sommarledigheten har BookBeats affärer grott som få, och de har nu lockat in 100 000 abonnenter tidigare än väntat. Vd:n tillskriver delar av framgångarna till sommarvärmen.

BookBeat är en av landets ledande ljudboksströmningstjänster, och de har sett en oväntad tillväxt under sommaren. De har nått målet satt för augusti en månad tidigt.
I ett pressmeddelande meddelar företaget att plattformen innan julis slut hade över 100 000 betalande användare.

BookBeat har slagit ny rot

Tidigare i veckan kom ett pressmeddelande från en av de ledande ljudbokstjänsterna – BookBeat. Användarna har snabbt blivit fler under sommaren och nu har strömningsbiblioteket 100 000 betalande användare.
Målsättningen var att uppnå milstolpen i augusti, men nu får de se till att höja ambitionen. Målet har nämligen uppnåtts redan innan juli månads slut.
Under 2018 har de även som mer långsiktigt mål att omsätta 150 miljoner. Hur det går återstår att se.

Tjänsten frodas i rätt klimat

Företagets vd, Niclas Sandin, kommenterar det faktum att juli erbjöd den högsta användarfrekvensen i företagets historia. Den snabba växtspurten tillskrivs sommarens nästintill tropiska klimat.
– Förmodligen spelar det fina vädret en stor roll, oavsett om man går en långpromenad eller spenderar en dag på stranden under solen passar det perfekt med en ljudbok i hörlurarna, säger han.
Den genomsnittlige svenska användaren har ägnat knappt en timme åt lyssnandet om dagen.

Biografier faller i god jord

Den ljudbok som flest svenskar väljer under sommaren är Mikael Persbrandts biografi Mikael Persbrandt: Så som jag minns det, skriven av Carl-Johan Vallgren.
Sandin är inte överraskad av tendensen, och påpekar att en biografi blir en utelämnande och personlig berättelse. Att den läses upp av honom själv skadar inte heller.
På så sätt liknar det ett sommarprat, fortsätter han, vilket har visat sig vara en stor succé bland svenskarna under sommaren.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.