Svarta hörlurar som är kopplade till en telefon med ett skydd som ser ut som den danska flaggan.I slutet av sommaren lanserar BookBeat sin tjänst i Danmark. Men nyfikna danskar kan redan nu testa tjänsten gratis i två veckor. Foto: BERMIX STUDIO/Shutterstock.com

Lanseringar

BookBeat finns sedan ett år tillbaka på 28 europeiska marknader. Sverige, Finland och Tyskland har varit kärnmarknader, men nu lanserar BookBeat sin tjänst även i Danmark och hoppas nå minst 100 000 användare, skriver BookBeat i ett pressmeddelande.

Av BookBeats 28 europeiska marknader har deras kärnmarknader varit Sverige, Finland och Tyskland. Där har man översatt tjänsten och skapat lokala team. Nu har BookBeat skrivit avtal med Danmarks stora förlag, som därmed blir en av kärnmarknaderna där tjänsten översätts till det lokala språket.

Målet är 100 000 användare

BookBeats vd, Niclas Sandin, säger att Danmark är en av de marknader som de analyserat det senaste året och det är den marknaden som de ser mest potential i. Kundbehovet, innehåll som är fantastiskt och de lokala förlagens fortsatta investeringsvilja är på plats.

BookBeat har redan visat att de står sig bra i hård konkurrens. Samtidigt ser de att det finns utrymme för flera aktörer som genom produktinnovation kan göra att marknaden i Danmark kan växa ännu mer. Av 5,8 miljoner danskar hoppas man kunna få minst 100 000 att välja BookBeat.

300 000 betalande användare i april

Under slutet av mars och april ökade både antalet användare och antalet lyssnade timmar sedan tjänsten lanserades 2016. I april passerade BookBeat 300 000 betalande användare. Den största tillväxten stod den finska marknaden för. BookBeat var den fjärde mest nedladdade appen i App Store och Google Play.

Lansering sker i slutet av sommaren

På grund av coronapandemin kommer lanseringen att ske stegvis i högsta möjliga takt med start i slutet av sommaren. Just nu pågår det en rekrytering av det danska team som ska ansvara för lanseringen i Danmark.

Bonnier Books har köpt flera danska förlag

BookBeats ägare Bonnier Books driver sedan tidigare Gutkind, som är ett nystartat förlag på den danska marknaden. Samtidigt har Bonnier Books förvärvat den danska förlagsverksamheten Strawberry Publishing.

Även om lanseringen sker först i slutet av sommaren kan danska användare redan nu prova tjänsten gratis under två veckor på BookBeat.dk.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.