Porträtt på författarduon Alexandra och Alexander Ahndoril.Bakom pseudonymen Lars Kepler står författarduon Alexandra och Alexander Ahndoril. Foto: Ewa Marie Rundquist/Albert Bonnier Förlag

Lanseringar

Streamingtjänsten Bookbeat lanserar tillsammans med Albert Bonnier Förlag Lars Keplers bok Spegelmannen, som är den åttonde boken om polisen Joona Linna. Lanseringskampanjen av Spegelmannen är förmodligen den största kampanjen i Sverige någonsin, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

Bookbeat lanserar Lars Keplers senaste bok Spegelmannen. Bakom pseudonymen Lars Kepler, som är ett av decenniets största författarskap, står Alexander och Alexandra Ahndoril. Intresset för Keplers böcker är stort och uppskattas av många olika målgrupper. Med den lanseringskampanjen som Bookbeat tillsammans med Albert Bonnier Förlag nu genomför hoppas man att nå så många som möjligt.

Bookbeat vill fokusera på sitt starkaste innehåll

Enligt Bookbeats Chief Commercial Officer, Sofia Eriksson, är Bookbeats ambition att bli bäst inom bokvärlden på att sätta det starkaste innehållet i fokus i sin kommunikation likt HBO och Netflix.
För att fler ska upptäcka decenniets största svenska författarskap tar Bookbeat och Albert Bonnier Förlag lanseringen av Keplers bok till nästa nivå, och det är förmodligen den största investeringen som någon sin gjorts i branschen.

Keplers böcker har lästs och lyssnats på i över tre miljoner timmar

Lars Keplers böcker har sålts i 60 länder runt om i världen i över 15 miljoner exemplar. Sedan Bookbeat lanserade sin streamingtjänst 2016 har Keplers böcker lästs och lyssnats på i över tre miljoner timmar. Författarna bakom Lars Kepler är mycket uppskattade och bland de mest älskade författarskapen.
Bookbeat har inför lanseringen samlat in data som visar på att användarna aldrig någonsin har sparat en bok så många gånger innan den släppts.

Bred marknadsföring för att locka fler läsare från olika målgrupper

Målet med lanseringskampanjen som inleds under den närmaste veckan är att få så många som möjligt att läsa eller lyssna på Spegelmannen. Anledningen till att man väljer att marknadsföra boken så brett är för att locka lyssnare från olika målgrupper. Lars Keplers tidigare böcker har tilltalat en väldigt bred publik, även de som tycker om andra böcker än deckare.
Kampanjen för Spegelmannen kommer att synas utomhus över hela landet och på väl valda platser. Man kommer till exempel göra en takeover av pendeltågstationen på Odenplan från nästa vecka.
Kampanjen kommer även att synas i tv och höras i radio och det kommer även att ske takeover av stora nyhetssidor och man kommer att göra flera samarbeten med podcasts och ambassadörer för att lyfta boken. Boken kommer även att marknadsföras internationellt i både Finland och Danmark tillsammans med de lokala förlagen.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.