Ung kvinna står med mobil i handen och hörlurar i öronen.I juni uppnådde BookBeat sitt mål om 500 000 betalande användare. Innan året är slut förväntas ytterligare 100 000 användare ta del av företagets stora ljudbokskatalog. Foto: GaudiLab/Shutterstock.com

Trender

BookBeat har passerat sin milstolpe och har nu sammanlagt 500 000 betalande abonnenter på sina marknader runt om i Europa. I Sverige, Finland och Tyskland finns majoriteten av kunderna, men efter fjolårets lansering i Danmark och Polen har även dessa marknader bidragit till de fina resultaten under årets andra kvartal.

Under det första kvartalet 2021 växte BookBeats intäkter med 45 procent jämfört med motsvarande period 2020, och i slutet av kvartalet hade antalet betalande användare ökat med 66 procent. Redan då närmade sig ljudboksföretaget sin milstolpe på 500 000 användare och prognosen var att man skulle nå ända fram under årets andra kvartal.

Och i juni, ungefär fem år efter BookBeats första breda lansering på svensk mark, passerades den stora milstolpen på företagets framgångsresa.

Flest kunder finns i Sverige, Finland och Tyskland

Enligt BookBeat finns de flesta av företagets kunder i Sverige, Finland och Tyskland. På alla tre marknader har BookBeat över 100 000 betalande användare. För lite mindre än ett år sedan lanserade BookBeat i Danmark och Polen. Även där har man haft en fin start under våren, vilket också har bidragit till att företaget kunde uppnå målet om 500 000 användare.

BookBeat växer snabbt marknad efter marknad

BookBeats vd Niclas Sandin är förstås mycket glad att företaget nått ännu en stor milstolpe, och att en halv miljon människor faktisk har valt att ta del av BookBeats stora utbud av ljudböcker. Han är väldigt stolt över teamet som fått företaget att växa både snabbt och säkert, och konstaterar i ett pressmeddelande att man oavsett marknad lyckats få över 100 000 betalande användare inom bara ett par år.

Ljudboksjättens mål för hela 2021 är att passera 600 000 betalande användare.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.