Man ligger i en soffa och lyssnar på ljudbok.BookBeat hade vid det tredje kvartalets slut 47 procent fler betalande användare än vid samma tidpunkt förra året. Nu satsar företaget på att nå 600 000 användare lagom till årsskiftet. Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Trender

Under årets tre första kvartal växte BookBeats intäkter med 39 procent jämfört med motsvarande period förra året, och vid det tredje kvartalets slut hade antalet betalande användare ökat med 47 procent. Nu satsar ljudboksjätten på att avsluta 2021 riktigt starkt och har som mål att uppnå 600 000 användare innan vi ringer in det nya året.

BookBeat växer så det knakar. Under de tre första kvartalen av 2021 ökade intäkterna med 39 procent, och vid det tredje kvartalets slut hade antalet betalande användare ökat med totalt 47 procent jämfört med förra året.

Satsar på att nå 600 000 användare till årsskiftet 2021/2022

BookBeats vd Niclas Sandin menar att den starka tillväxten under sommaren påminner om den företaget noterade innan pandemins utbrott. I juli noterade BookBeat det högsta antalet nya provanvändare sedan starten 2016.

Nu satsar BookBeat på att avsluta året riktigt starkt, så att man uppnår målet om 600 000 betalande användare lagom till årsskiftet.

Lyssnandet har inte påverkats av pandemins effekter

Vi har tidigare skrivit om BookBeats undersökning om hur ljudbokslyssningen har påverkats av pandemin, som visar på i stort sett oförändrat beteende bland användarna. Lyssningen flyttade förvisso till lite andra tider på dygnet när morgonpendlingen minskade på grund av restriktionerna, men annars såg man inga större skillnader.

Enligt Niclas Sandin har pandemins effekter inte påverkat den tillväxt som BookBeat har sett sedan lanseringen 2016. Företaget växte både innan och under pandemin, och de ser nu en fortsatt positiv trend när allt fler delar av samhället börjar öppna upp igen. 

– Analysen av användarnas beteendemönster visar att ljudböckerna är här för att stanna, de har hittat en naturlig och fast plats i människor vardag, säger Niclas Sandin i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.