Medelåldersman ligger i soffan med hörlurar.BookBeat fortsätter att växa och under tredje kvartalet kunde man notera den högsta kundlojaliteten någonsin. BookBeat räknar med att passera milstolpen med 400 000 betalande användare innan årsskiftet. Foto: Dejan Dundjerski/Shutterstock.com

Trender

Bookbeat fortsätter att växa. Intäkterna under årets första nio månader ökade med 69 procent jämfört med samma tidsperiod under 2019, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

Bookbeats intäkter ökade med 69 procent under perioden januari till september i år, jämfört med samma period 2019. Den kraftiga tillväxten som har skett under 2020 gör att intäkterna under de senaste 12 månaderna, från oktober 2019 till och med september 2020, överstiger 450 miljoner kronor.

Högsta kundlojaliteten någonsin

Bookbeats tre största marknader Sverige, Finland och Tyskland noterade den högsta kundlojaliteten någonsin under det tredje kvartalet bland de betalande användarna. Bookbeat inledde även sin första breda lanseringskampanj i Danmark och Polen under september.

Tillväxten av antalet nya användare kom tidigare i år

Bookbeats vd, Niclas Sandin, säger att tillväxten under tredje kvartalet fortsatte på alla deras kärnmarknader och då räknas både Danmark och Polen in. De har även sett en viss förskjutning av tillväxten i år.

Vanligtvis sker tillväxten under sommarmånaderna, men i år kom den redan under våren. Vidare säger Niclas Sandin att de har de sett att kundlojaliteten har ökat, och under tredje kvartalet hade Bookbeat den högsta kundlojaliteten någonsin. Många prenumeranter har fortsatt sina prenumerationer, vilket är ett bra betyg på allt Bookbeat gör.

Många nya användare är äldre än 64 år

Under 2020 har Bookbeat även fått många nya äldre användare, som vi har skrivit om tidigare. Största gruppen nya användare befinner sig i åldern 25 till 34 år. Den näst största ökningen står personer i åldern 64 år för. Även antalet män som har registrerat sig har ökat.

Även andra ljudbokstjänster vittnar om många nya användare

Även andra ljudbokstjänster kan vittna om att intresset för ljudböcker har ökat. Vi har tidigare skrivit om Nextory som meddelade att antalet nya användare ökade med 68 procent under sommaren jämfört med 2019. Är det coronapandemin som har skapat en ny trend eller ligger det bara i tiden?

Under 2020 beräknar Bookbeat att passera 500 miljoner kronor i intäkter på hela året 2020 och samtidigt nå deras milstolpe på 400 000 betalande kunder innan 2021.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.