En telefon med hörlurar ligger på en bok, med en kaffekopp bredvid och höstlöv på bordet i bakgrundenTredje kvartalet brukar vara årets starkaste för Bookbeats ljudböcker och e-böcker, berättar vd:n Niclas Sandin. Foto: PavelKant/Shutterstock.com

Undersökningar

Ljudbokstjänsten Bookbeat växer så att det knakar och har det senaste kvartalet passerat 100 000 svenska och finska användare. Intäktsmålet för året är sedan länge passerat, och tjänsten har nu god utbredning även på bokmarknaden i Tyskland, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

Under årets tredje kvartal fortsatte Bookbeat växa i hög takt. Intäkterna ökade under dessa månader med 127 procent jämfört med samma period 2018. Totalt under året har intäkterna ökat 129 procent hittills – långt över ljudbokstjänstens målsättning för året, som var 100 procent.
Antalet betalande användare av Bookbeats app har nu passerat 100 000 personer i Sverige och Finland. I dessa länder lanserades Bookbeats tjänst år 2016. På senare tid har Bookbeat även växt på den tyska marknaden och har de senaste månaderna varit en av de bokappar som tyska befolkningen laddat ner flest gånger i Appstore.

Rekordår för Bookbeat

Ända sedan starten 2016 är det just tredje kvartalet som har varit Bookbeats starkaste. Men årets resultat är ett klart rekord, menar vd:n Niclas Sandin.
– Vi räknar redan nu med att slå helårsmålet 2019 på 100 procents tillväxt och 2018 nivå på 110 procents tillväxt, främst drivet av en fortsatt stark utveckling på den svenska och finska marknaden.

100 miljoner timmars lyssnande och läsande i appen

Antalet nya användare var det högsta någonsin under juli i år, berättar Niclas Sandin. Nu har också antalet lyssnade och lästa böcker nått upp till 10 miljoner, motsvarande omkring 100 miljoner timmar.
Av de författare vars verk finns i Bookbeats tjänst är J.K Rowling den mest populära, på alla språk och marknader. Därefter kommer de svenska namnen Lars Kepler och Camilla Läckberg, följt av Jo Nesbø och Nora Roberts.

Bonniers streamingtjänst en av Europas största

Bookbeats verksamhet drivs av dotterbolag inom Bonnier och är i dag en av de ledande streamingtjänsterna för bland annat ljudböcker. Tjänsten finns just nu på 28 marknader i Europa, där Sverige, Finland och Tyskland representerar de flesta användare.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.