Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/ljudbock/public_html/wp-content/themes/comparico-parent-theme/template-parts/content-artikel-info.php on line 3

Trender

Nextory har gjort sitt starkaste halvår någonsin under 2021. Under det andra kvartalet växte antalet användare med 60 procent från förra året. Med tanke på att somrarna är ljudböckernas högsäsong väntar sig Nextorys vd ett fortsatt starkt 2021, berättar ljudbokstjänsten i ett pressmeddelande.

I början av juli presenterade Nextory sina resultat för andra kvartalet 2021. Deras betalande användare hade då ökat med 60 procent från andra kvartalet 2020.

Första halvåret 2021 var bästa någonsin

Hela det första halvåret 2021 är också en rekordperiod för Nextory. Enligt vd:n och grundaren Shadi Bitar har tjänsten aldrig fått in så många nya användare under sex månader som under den perioden.

– Det känns fantastiskt och nu ser vi fram emot sommaren som brukar vara den starkaste för oss både sett till nya användare och engagemang i appen, säger vd:n i ett pressmeddelande från Nextory.

Lanseringen i Norge har bidragit till starka siffror

Succén beror inte bara på Nextorys användare i Sverige. I Sverige är Nextory just nu den näst största ljudbokstjänsten. Men det är till stor del internationella kunder som bidragit till de höga siffrorna hittills under året.

Nextorys tjänst lanserades i Norge i maj månad. Två månader senare har företaget överträffat alla sina målsättningar för den norska marknaden. Det innebär att lanseringen i Norge är den mest framgångsrika lanseringen som Nextory har gjort hittills.

Spanien blir Nextorys nionde marknad

Nu är Nextory tillgängligt på åtta europeiska marknader. Utöver Sverige och Norge är tjänsten verksam i Finland, Nederländerna, Tyskland, Schweiz och Österrike.

Nästa lansering är i Spanien, där Nextory har köpt upp Nubico, som är den största spanska lokala streamingtjänsten. Lanseringen där beräknas ske någon gång under det innevarande året.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.