en flicka sitter lutad över en skrivbok på ett träbord med pennor och annat material omkring sigDen uppskattade novelltävlingen för 7–15-åringar anordnade Storytel tillsammans med barn- och ungdomstidningen Kamratposten. Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock.com

Ljudboksmarknaden

Iren Rahman vann förstaplatsen i en novelltävling som anordnades av Storytels och Kamratpostens novelltävling. Nu kan användarna lyssna på 14-åringens berättelse Badhusbragden i Storytels ljudbokstjänst, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Storytel arrangerade i våras en novelltävling för unga tillsammans med Kamratposten. Tävlingen riktade sig till barn mellan 7 och 15 år, och temat för novellerna var mod.
I juryn för tävlingen satt representanter från redaktionen Storytel Kids och redaktionen på Kamratposten. Ordförande var Johanna Thydell, som är författare och har vunnit Augustpriset.
14-åriga Iren Rahman blev vinnaren av tävlingen. Nu finns hennes novell Badhusbragden att lyssna på i Storytels app, inläst av skådespelaren Alexander Karim.

En berättelse om att våga trotsa sina rädslor

Badhusbragden handlar om en person som utmanar sin största rädsla i en simhall i New Delhi. Enligt ordförande Johanna Thydell blandar den unga författaren nutid med minnen och är en välskriven historia om att släppa taget om rädslorna och våga det man inte törs.
Vinnaren själv berättar att hon blev klar med novellen den sista dagen som det var möjligt att skicka in, efter att ha arbetat intensivt med skrivandet flera timmar om dagen.
– Jag blev chockad och väldigt, väldigt glad när jag fick beskedet om att jag hade vunnit. Först trodde jag faktiskt inte att det var sant, säger Iren Rahman.

Oväntat stort gensvar från unga novellförfattare

Över 800 barn skickade in tävlingsbidrag. Ett överväldigande gensvar, menar förläggaren Lisa Ragvals på Storytel Kids.
– Vi visste inte vad vi hade att förvänta oss när vi arrangerade den här novelltävlingen tillsammans med KP. Det känns hoppfullt att det finns så många talangfulla berättare där ute.
Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman håller med om detta. Han säger att det var svårt att utse de tio bästa novellerna.

Topp tio finns att läsa inom kort

De tre berättelserna som hamnade i toppen kommer under hösten gå att läsa i Kamratpostens tidning. Fjärde till tionde plats finns redan upplagda på tidningens webbplats, KPwebben, och Iren Rahmans vinnarbidrag finns tillgängligt för alla lyssnare på Storytel.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.