100 av 700 får gå från Storytel

Ljudboksmarknaden

Storytel, företaget bakom ljudböcker och andra berättartjänster för lyssnare i alla åldrar, skär ner sin personalstyrka med minst 100 personer. Storytels tillförordnade vd Ingrid Bojner bekräftade denna information på torsdagsmorgonen 17 mars 2022.

“Jag informerade alla våra 700 medarbetare för någon timme sedan att vi inleder en process där drygt 100 medarbetare kommer att lämna Storytel”, säger Ingrid Bojner

Hur kändes det att ge beskedet?

“Det var emotionellt naturligtvis. Vi har en fantastisk kultur på Storytel och det är inte roligt att lämna ett sådant här besked till nära och kära”, säger Ingrid Bojner.

Hon säger att det nya sparpaketet har utformats för att vara mer effektivt och skalbart. Det är också en del av företagets strategi att fokusera på färre marknader, vilket de tror kommer att ge bättre resultat på dessa områden samtidigt som lönsamheten bibehålls i all deras verksamhet över hela världen

Storytel har inga planer på att lämna någon av de 25 marknader som de för närvarande finns på. Istället ligger deras fokus på de 10 största – en indikation på att det fortfarande finns utrymme för tillväxt!

Detta är en viktig utveckling för Storytel, eftersom de har haft en hel del berg- och dalbaneresor den senaste tiden. Meddelandet om dessa uppsägningar bör ses i ljuset av både deras senaste skakiga aktiemarknad och även ledningens hantering av detta.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.