Ny bok som avslöjar förspelet till Hungerspelen

Publicerad: 3 juni, 2020 Svenske skådespelaren Kristofer Kamiyasuu

Svenske skådespelaren Kristofer Kamiyasu är inläsare till den efterlängtade boken Balladen om sångfåglar och ormar, som utspelar sig 64 år före Hungerspelen. Foto: Gabriel Liljevall/Storytel

Nu finns Balladen om sångfåglar och ormarStorytel för den som är nyfiken på vad som hände innan Hungerspelen. Händelserna i boken utspelar sig före den den populära trilogin och tar sin början i inledningen av de tionde Hungerspelen, när Coriolanus Snow ska förbereda sig som mentor i spelen.

Balladen om sångfåglar och ormar är en av årets mest efterlängtade ljudböcker och inläsare är den svenske skådespelaren Kristofer Kamiyasu. Boken utspelar sig 64 år före Hungerspelen och finns redan nu på Storytel.

Inte första boken som Kristofer Kamiyasu läser in

Kristofer Kamiyasu medverkar bland annat i tv-serien Box 21 och är aktuell i den kommande filmen The Hitmans Wife’s Bodyguard, där han kommer att spela mot bland annat Salma Hayek, Morgan Freeman, Ryan Reynolds och Samuel L Jackson. Förutom det har Kristofer Kamiyasu medverkat i flera uppsättningar på Stockholms Stadsteater.

Men det här är inte första boken som Kristofer Kamiyasu har läst in för Storytel. Kristofer Kamiyasu har läst in bland annat Dimitry Glukhovskys verk Utpost, Jungfruresan av Joel Arvidsson och nu senast Perfekt lik av Helen Fields.

Mycket glada att Kristofer Kamiyasu är inläsare

Enligt Storytels ansvariga förläggare på Storyside, Cecilia Fredriksson, passar Kristofer Kamiyasu perfekt för boken Balladen om sångfåglar och ormar. Kristofer Kamiyasu var Storysides favoritkandidat, men eftersom han var väldigt upptagen med andra stora uppdrag var det inte säkert att han kunde tacka ja. Cecilia Fredriksson är mycket glad över att det blev just han som läste in boken.

Enligt Storytel Sveriges förlagschef, Marta Hedner, har man haft stora framgångar med Hungerspelen på Storyside och därför är de också väldigt stolta över att få ge ut Balladen om sångfåglar och ormar.

Hungerspelen är en bok som har hängivna och engagerade lyssnare, och Balladen om sångfåglar och ormar är en mycket efterlängtad bok.

Boken får sin början i inledningen av de tionde Hungerspelen

Boken Balladen om sångfåglar och ormar är en berättelse som utspelar sig lite mer än 60 år före trilogin Hungerspelen. Berättelsen börjar när den artonårige Coriolanus Snow förbereder sig som mentor i spelen i inledningen av de tionde Hungerspelen. Ätten Snow var en gång mäktig men befinner sig nu i en ekonomisk kris och hela familjens öde vilar på Coriolanus axlar. Inne på arenan är det en kamp om liv och död och hans spelare måste gå vinnande ur hungerspelen.

Trilogin Hungerspelen består av titlarna Hungerspelen, Fatta eld och Revolt och har sålts i över 100 miljoner exemplar över hela världen. På Storytel har ljudböckerna fått topprecensioner.