Så hittar du den bästa ljudboksappen för Iphone

Samtliga av de större ljudbokstjänsterna erbjuder appar till Iphone och andra iOS-enheter. Det finns dock vissa skillnader mellan apparna och du som letar efter den bästa ljudboksappen bör därför se till flera faktorer. Först och främst bör du se till priset för de olika ljudbokstjänsterna, utöver det bör du se över vilka anpassningsbara funktioner som appen erbjuder.

Även tidigare användares recensioner är ett bra sätt att avgöra om appen verkligen passar dig, även om du alltid bör skaffa dig en egen uppfattning.

Välj ljudbokstjänst efter priset

Oavsett vilka krav du har på applikationen till Iphone så bör priset alltid vara en viktig faktor i jämförelsen. Många användare skulle troligtvis acceptera att en funktion de sällan använder saknas, om de i gengäld sparar hundratals kronor per år.

Längst upp på den här sidan kan du enkelt jämföra priserna för de olika tjänsterna. Där ser du även en sammanställning över vilka funktioner och olika abonnemangstyper som ljudbokstjänsterna erbjuder.

Hitta rätt ljudboksapp med hjälpa av användaromdömen

Tidigare användares omdömen ger en god indikation för hur appen fungerar i praktiken. På App Store kan du se omdömen från tidigare användare, samt läsa kommentarer om för och nackdelar som appen har.

  1. Bookbeat. Även denna app har ett gott omdöme och har totalt 4,6/5 stjärnor i App store.
  2. Nextory. Nextory har även ett toppbetyg på 4,6 stjärnor i App store.
  3. Storytel. Storytel har också 4,6/5 i App Store.
  4. Bokus Play. I App Store får appen 4,1/5.
  5. Audible. I App Store får appen 4,7/5.

Alla appar har med andra ord goda betyg i App store, men detta kan komma att förändras. Eftersom att apparna genomgår regelbundna uppdateringar är det klokt att återkomma till App store för att läsa recensioner om de nya uppdateringarna och eventuella problem.

Testa ljudboksapparna med den gratis prövotiden

Samtliga av de stora ljudbokstjänsterna har idag 30 dagars prövoperiod, vilket ger dig som användare möjlighet att i praktiken testa de olika tjänsterna. För att få en personlig uppfattning om hur apparna fungerar är gratis perioden ett ovärderligt verktyg.

Du registrerar dig enkelt för gratisperioden genom jämförelsetabellen ovan och du kan sedan enkelt ladda ner appen genom App store.

Jämför ljudboksappar efter anpassningsmöjligheter i appen

Apparna som finns tillgängliga på App store skiljer sig något sett till vilka funktioner de har för att anpassa användarupplevelsen. Exempelvis stödjer både Nextory och Bookbeat anpassningsbara typsnitt och textstorlek.

Samtliga av ljudbokstjänsterna erbjuder även anpassningsbar hastighet på uppspelningen, vilket är en viktig funktion för den som antingen vill lyssna igenom titlarna snabbare. Även för den som tycker att uppläsaren är för snabb ger funktionen möjlighet att dra ner på tempot.

Slutligen erbjuder även samtliga av de stora ljudbokstjänsterna en automatisk timer, vilket gör att du minskar risken för att sova dig igenom stora delar av en ljudbok.

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.