Företags historia ges ut på Storytel

Publicerad: 5 september, 2019 fasader med Ica, Electrolux och H&M:s logotyper

Ica, Electrolux och H&M är några av de varumärken som finns med i Storytels nya ljudboksserie Historien om ett företag. Foto: vRoland Magnusson/Shutterstock.com, JuliusKielaitis/Shutterstock.com och Thinglass/Shutterstock.com

Storytel släpper i dag ljudboksserien Historien om ett företag tillsammans med Centrum för Näringslivshistoria. Den handlar om några av de mest välkända företagen i Sverige, entreprenörerna bakom dem och deras många gånger krokiga väg mot framgången, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Ostförsäljaren som byggde ett modeimperium, elbilspionjären som tvistade om patent med Thomas Edison och grossisten som skapade Sveriges största livsmedelskedja.

Så beskriver Storytel några av berättelserna i sin nya ljudboksserie Historien om ett företag. Genom åtta berättelser får lyssnarna följa historien bakom välkända och folkkära svenska företag.

Omöjliga idéer blev några av våra största varumärken

Företagen som tas upp i serien är ICA, H&M, Clas Ohlson, Ericsson, SF Studios, Electrolux, Saft och Vin & Sprit. Alla är enligt Storytel varumärken som i dag är en självklarhet i svenskarnas vardag, men som en gång slog rot i någons huvud som en hjärtefråga eller en omöjlig idé.

Historien om ett företag har premiär i dag den 5 september och är inläst till ljudbok av Per Runhammar.

Ökande efterfrågan på faktabaserade ljudböcker

Historien om ett företag är ett samarbete med Centrum för Näringslivshistoria och skapas specifikt för Storytel. Konceptet är något efterlängtat hos användarna, menar Joakim Tholén på Storytel Original Non Fiction.

– Vi ser en ständigt ökande efterfrågan på faktabaserade och engagerande litteratur bland våra kunder, och jag tror och hoppas att den här serien kommer att uppskattas av många.

Entreprenörernas historia har bidragit till samhällsutvecklingen

Initiativet om ljudboksserien togs av Storytel. De vände sig till Centrum för Näringslivshistoria och föreslog ett samarbete för att skapa ljudböcker om de folkkära företagens historia.  Enligt kommunikationschefen Anders Sjöman hoppade Centrum för Näringslivshistoria genast på tåget.

– Vi vill alltid hitta nya sätt att berätta historien om Sveriges företag och vårt näringsliv, säger han, och påpekar att det är entreprenörernas drivkraft och uthållighet som till stor del har utvecklat vårt samhälle.