Bookbeat utser årets deckarförfattare

Publicerad: 29 augusti, 2019 högar med böcker och personer i bakgrunden som bläddrar i böcker

På Bokmässan i Göteborg den 28 september kommer Bookbeat att utse årets deckarförfattare, utifrån användarnas val i ljudbokstjänsten. Foto: Chekunov Aleksandr/Shutterstock.com

I slutet av september delar Bookbeat ut sitt första pris till årets deckarförfattare. Utifrån antalet lyssningar och omdömen från ljudbokslyssnarna har fem kandidater nominerats till utmärkelsen, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

Bookbeat kommer i år för första gången att dela ut ett pris till årets deckarförfattare. De författare vars senaste deckare har blivit mest genomlyssnade och omtyckta av Bookbeats användare under året har nominerats till priset.

Prisutdelningen kommer att ske i Göteborg den 28 september, i samband med bokmässan och Crimetime-festivalen.

250 000 lyssningar på författarnas tre senaste böcker

Tre framgångsrika författarnamn och två välkända deckarduor finns med på nomineringslistan för Bookbeats pris. De är Mari Jungstedt, Emelie Schepp och Sofie Sarenbrant, samt duorna Lars Kepler samt Michael Hjort och Hans Rosenfeldt.

Alla kandidaternas tre senaste böcker har under det senaste året haft totalt 250 000 lyssningar i Bookbeats tjänst.

Deckargenren passar perfekt för ljudboksformatet

Enligt Anna Riklund, Bookbeats Head of Content Curation, är deckare en genre som passar väldigt bra för ljudboksformatet och är mycket populära hos tjänstens användare. Eftersom kandidatlistan utgår från insamlad användardata kommer priset att avspegla ljudbokslyssnarnas tycke och smak.

– För oss på BookBeat är det en ära att få dela ut det här priset tillsammans med Crimetime, och vi ser fram emot att avslöja vem som blir årets deckarförfattare på bokmässan, säger Anna Riklund.

Bookbeat har passerat 200 000 betalande användare

Bookbeat har haft ett framgångsrikt år och är i nuläget en av Europas ledande streamingtjänster. Tidigare i sommar meddelade Bookbeat att ljudbokstjänsten hade passerat 200 000 registrerade användare. Bookbeat har också nyligen lanserat sin tjänst på 24 nya marknader i Europa.

Intäkterna under årets andra kvartal var hela 126 procent större jämfört med förra året. Enligt vd:n Niclas Sandin satsar Bookbeat på 100 procent tillväxt under helåret 2019.