BookBeat korar årets mest lyssnade författare

Publicerad: 20 december, 2018

Dan Öhrlund, författare av bland annat Silfverbielke-serien, är BookBeats mest populära författare. Foto: Knut Koivisto/Lind & Co.

BookBeats abonnenter har sagt sitt – Dag Öhrlund är författaren som de helst lyssnar på. Hack i häl på topplistan kom Lars Kepler och Nora Roberts. Öhrlund uttrycker stor tacksamhet till sina lyssnare för vinsten.

De 20 mest populära ljudboksförfattarna på BookBeat har tillkännagivits, och bland dem finns många välbekanta namn. Bland BookBeats abonnenter var det Dag Öhrlund som korades som ”mest lyssnad”. 

Rangordningen baserades på antalet lyssnade timmar på varje författares titlar. Öhrlund toppade som enskild författare och som författarduon han bildar tillsammans med Dan Buthler. Sammanlagt har han varit delaktig i 40 titlar under sin författarkarriär. 

– När jag får veta att jag är Sveriges mest lyssnade författare 2018 känner jag en blandning av glädje och stor tacksamhet mot alla mina lyssnare, berättar Dag Öhrlund för BookBeat i samband med tillkännagivandet.

Har skrivit succé-serien Silfverbielke

Öhrlunds kanske mest kända verk är serien som följer den mordiska psykopaten Christopher Silfverbielke, som han har skrivit tillsammans med Buthler.

Boken ligger inte bara över på BookBeats topplista, utan finns även mer på vår. Både första boken, En helt vanlig man, och den senaste och nionde boken, Kejsaren, finns med bland våra bästa ljudböcker.

Serien Silfverbilke är inläst av Stefan Sauk. Sauk har inte bara läst in ett flertal ljudbokssuccéer, utan har även spelat i filmatiseringarna av flera bästsäljare, däribland Torka aldrig tårar utan handskar och Män som hatar kvinnor.

Topplistan erbjöd flera välkända namn

Förutom Öhrlund fanns många andra succéförknippade namn med på topplistan.

Lars Kepler är nummer två på listan, som har skrivit den bästsäljande serien om Joona Linna. Kepler är en pseudonym som används av Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, och är en hyllning till författaren Stieg Larsson och forskaren Johannes Kepler. 

Trea kom Nora Roberts som är romantikfantast av rang. Roberts har skrivit över 200 böcker som blivit utgivna, varav 40 av dem finns inlästa som ljudböcker på BookBeat.