Lista: 3 böcker som tar dig utomlands

Publicerad: 4 augusti, 2020 Solnedgång över Okavango-flöden i Botswana

Med hjälp av ljudbokens kraft kan du besöka Botswana i sommar. Foto: mborg1990/Shutterstock.

Att sommaren 2020 inte blev som de flesta tänkt sig är ingen underdrift. De flesta planerade utlandsresorna har blivit inställda eller ombokade till nästa år. Med hjälp av ljudbokens kraft är det dock fortfarande möjligt att uppleva utlandet under sommaren.

För att hjälpa dig på traven har ljudbokstjänsten Nextory tagit fram en lista på 15 ljudböcker som du kan lyssna på för att förflytta dig till ett annat land. Här är våra tre favoriter från listan.

1. Sommarboken av Tove Jansson

Befinn dig på en ö i finska viken med hjälp av Tove Janssons klassiker Sommarboken. Tove Jansson berör i boken den vänskapliga relationen mellan en gammal kvinna och en liten flicka.

Boken rekommenderas särskilt under regniga dagar, då de fantastiska skildringarna av ett somrigt Finland garanterat kommer att lysa upp din dag.

2. Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Följ med Botswanas första kvinnliga privatdetektiv i Alexander McCall Smiths spännande kriminalroman-serie Damernas detektivbyrå. Böckernas huvudperson Mma Ramotswe hjälper sina klienter genom sin otroliga förmåga att få folk att berätta om sina hemligheter.

Den första boken i den hela 18 böcker långa serien kom år 2004 och ger dig som lyssnare en unik bild av det botswanska samhället.

3. Att skörda ben av Edwidge Danticat

Att skörda ben tar dig på en resa i både tid och rum. Tillbaka i 1937 års version av Dominikanska republiken möter du Amabelle, en ung haitier som korsat gränsen till Dominikanska republiken för att arbeta som tjänsteflicka på ett sockerrörsplantage.

I boken skildrar författaren Edwidge Danticat den så kallade Persiljemassakern. Persiljemassakern syftar på en fruktansvärd händelse i landets historia då landets diktator Rafael Trujillo gav order om att mörda över 10 000 haitier i landet.