Nextory

Nextory är en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker. Företaget ingår i en grupp som riktar sig till ungdomar och skolklasser för försäljning av prylar och jultidningar. I genren böcker på nätet så har Nextory tagit upp konkurrensen med bland andra aktörer. Det är främst prismässigt som de konkurrerar och man säger sig vara först med att erbjuda en obegränsad tjänst kallad Unlimited-tjänst inom både ljud- och e-böcker.

Abonnemang Utbud Lyssna offline Prova på-period Antal enheter Pris
Silver Alla titlar äldre än 6 månader Ja 14 dagar 1 119 kr/mån Prova fritt
Guld Alla titlar Ja 14 dagar 1 169 kr/mån Prova fritt
Familj Alla titlar Ja 14 dagar 4 199 kr/mån Prova fritt

Utbud

Utbudet hos Nextory är tämligen stort med hundratals av de populära böcker som figurerar i svenska och utländska kretsar. De har dock inte uppdelat i kategorier utan har alla ljudböcker blandat på en sida och likadant för e-böcker. Den som exempelvis letar efter historia eller lyrik måste bläddra igenom alla titlar för att hitta. Dock är det lätt att se, oavsett vilken avdelning du befinner dig i, vilka sorter boken finns i. Med en blå markering ”hörlur”, eller ”uppslagen bok” ser du som kund direkt om boken finns i ljudformat eller e-format. Dock verkar inte några titlar saknas av dem som normalt finns hos fysiska bokhandlare så sortimentet som sådant är fullgott med tusentals böcker totalt.

Betyg

4/5

Priser

Nextory delar upp abonnemang i tre kategorier. Den billigaste för 99 kronor per månad ger tillgång till ett begränsat sortiment där de mest populära och nyheter inte ingår. Den typen kallas bas-abonnemang. För 199 kronor i månadsavgift får du tillgång till ett mycket större utbud än bas-abonnemanget. I den tredje och dyraste kategorin får du tillgång till precis allt inom nyheter, populärt samt affärslitteratur. Riktar sig främst till dem inom särskilda yrken och kostar 249 kronor i månaden.

Betyg

4/5

Appar

Applikationer för Nextory finns för både Iphone och Android. När du streamat ner en e-bok har du 6 olika typsnitt att välja bland. Du kan ändra storlek samt ljusstyrkan. För ljudbok fungerar det så att den pausas när du slutat lyssna. När du vill fortsätta återupptas streamingen från det bokmärke som skapats när boken stängdes. Dessutom kan du scrolla fram eller tillbaka, om du vill hoppa över ett avsnitt eller om du somnat och måste gå tillbaka i handlingen. För att undvika detta finns funktionen att ställa in för sömn, då stannar ljudboken automatiskt efter viss tid.

Betyg

5/5