Bookbeat

Bookbeat startades 2015 av Bonniers och är därmed ett av de senaste tillskotten bland abonnemangstjänster inom ljudböcker och e-böcker. Bonniers är kanske den största mediekoncernen i Norden, och det är inte förvånande att de gett sig in i den stora genre som denna typ av läsande/ lyssnande utgör. BookBeat använder en del av de mest framstående uppläsarna i sin reklamkampanj, exempelvis Stefan Sauk.

Abonnemang Enheter Lyssna offline Prova på Månadspris
Standard 5 Ja 14 dagar 169 kr Prova i 14 dagar

Utbud

4 / 5

BookBeats utbud har tre huvudkategorier, populärt, teman och utvalt. Inom populärt delas böckerna upp i 15 genrer varav 3 är engelska böcker. Här hittar du även en topplista med de mest streamade titlarna.

Inom teman delas böckerna upp i sådana som är bra för den ovane, ”Bra för första lyssningen”, ”Slipp bråk i bilen”, ”Somna lättare” och ”Rapport från landsbygden” med flera. Utvalt hittar du ”BookBeat gillar”, ”Vårpärlor” och ”Engelska favoriter” bland annat.

I stort sett alla böcker som utges som e-bok eller ljudbok i Sverige har BookBeat med i sitt fullödiga sortiment.

Priser

3 / 5

Att abonnera kostar 169 kronor per månad och de lägger sig därmed på samma nivå som liknande tjänster och du kan prova på BookBeat gratis i 2 veckor. Den som väljer denna tjänst kan betala 3 månader för 449 kronor eller 6 månader för 849 kronor. Detta genom att köpa 1, 3 eller 6 månader som presentkort till sig själv eller att ge bort.

Provperioden på 2 veckor gäller endast nya kunder och kan skaffas genom en enkel registrering av namn och e-post.

Appar

3 / 5

Applikationer till BookBeat finns till alla operativsystem som för iPhone eller för de telefoner/ surfplattor som har Android eller Windows. Med BookBeat kan du ladda ner en bok och läsa offline vilket underlättar under exempelvis resa då WiFi inte är tillgängligt. Denna typ av tjänst fungerar på samma sätt som en del bibliotek använder, du lånar boken en viss tid.